Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lastminute recepten voor de kerstdagen

Ineens is het bijna kerstavond!

De tijd vliegt voorbij en ook december komt weer op z’n einde. Het is inmiddels ook bijna kerstavond en de restaurants zijn helaas ook voor de lunch gesloten. Tijd om zelf aan de slag te gaan en en met mijn recepten maak jij zelf heel eenvoudig nog jouw vegetarische gerechten. Een aantal gerechten uit dit feestelijke overzicht zijn zelf plantaardig. Ik ben benieuwd wat jij deze kerstdagen gaat eten. Mocht je een recept maken, deel je vega(n) gerecht dan via social media en ik repost het!

Kerstkrans salade met geitenkaas

Met een salade geitenkaas zit je natuurlijk altijd goed wanneer het gaat om vegetarische voorgerechten. Leuk om de salade te maken in de vorm van een kerstkrans. Dit geeft de geitenkaas salade een extra feestelijke touch. Je maakt ‘m in nog geen kwartier tijd klaar met ingrediรซnten die je vaak standaard in huis hebt. Volg deze link naar het recept op de site.

Kerstkrans salade met geitenkaas

Bak nu de lekkerste kerstkoekjes

Kerstkoekjes mogen ook deze kerstdagen niet ontbreken! In samenwerking met KoRo heb ik een recept ontwikkeld voor chocolade kerstkoekjes. Met mijn recept voor deze vegan kerstkoekjes kan jij deze feestdagen genieten van heerlijke vegan chocolade koekjes. Je kan ze natuurlijk ook tijdens de feestdagen zelf bakken, het is een leuke ontspannende bezigheid. Enjoy!

Bak nu de lekkerste kerstkoekjes

Bietencarpaccio met Plant’d greek white

Rode bietjes met plantaardige witte kaas en een crunch van amandelen. Dit is echt een verrukkelijk en wederom makkelijk receptje. Iets waarmee je alle vegans een plezier mee kunt doen, maar misschien kan de rest van de familie het ook wel waarderen. Ga jij deze bieten carpaccio op tafel zetten deze kerstdagen? Klik hier voor het vegan recept op de website.

Bietencarpaccio met Plant’d greek white

Plantaardige kerstdessert met crunchy peertjes

Oh baby it’s cold outside… Tijd voor een warm nagerechtje met crunchy peertjes uit de oven. Een gezond en lekker gerechtje om het kerstdiner heerlijk mee af te sluiten. Iedere thuischef kan ‘m snel bereiden. Binnen no time zet jij dit lekkere vegan gerechtje op tafel. Klik hier voor dit geweldig lekkere dessert.

Kerst dessert met crunchy peren.

Gevulde flespompoen met geitenkaas

Vorig jaar heb ik een recept ontwikkeld voor een gevulde flespompoen met geitenkaas en hazelnoten. Een lekker vegetarisch gerecht wat je binnen 25 minuutjes kunt bereiden. Het is een hoofdgerecht, maar je kan het natuurlijk ook gebruiken voor shared diner als je meerdere gerechtjes op tafel wil zetten. Het recept voor de gevulde flespompoen kun je vinden op de website van Rotterdamfood.

Gevulde flespompoen met geitenkaas

Feestelijke bananenbrood tulband

Maak nu een lekkere bananenbrood tulband voor tijdens de kerstbrunch. Met deze tulband kan jij aankomen bij de familie. Decoreer ‘m leuk af met wat poedersuiker en kerstfiguren en serveer de tulband tijdens de brunch met de familie of twee vrienden. Ga voor het recept naar Rotterdamfood.

Feestelijke bananenbrood tulband

Kerst smoothiebowl met ruby chocolade

Stiekem ben ik ook wel weer blij wanneer de feestdagen erop zitten. Lekker om weer in het ritme te komen door wat gezonder te eten en door lekker te bewegen. Dit recept voor een lekkere dragonfruit smoothiebowl kan jou helpen om terug in je ritme te komen. Blijf jezelf wel wat gunnen, anders houd je je goede voornemens niet vol. Smelt bijvoorbeeld lekker wat chocolade om en decoreer de bowl af met lekkere granola.

Kerst smoothiebowl met ruby chocolade

Klik hier voor al mijn kerst gerelateerde berichten op de website.

Spread the love

One Reply to “Lastminute recepten voor de kerstdagen”

Comments are closed for this post.