Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Gevulde flespompoen met geitenkaas

Makkelijk vegetarisch recept voor tijdens de feestdagen

De feestdagen komen er aan en we mogen dit jaar maar beperkt bezoek ontvangen per dag. Zelf vier ik deze kerst niet echt, we geven elkaar cadeautjes en eten met z’n tweetjes thuis. We maken er ondanks alle beperkingen maar het beste van dit jaar. Met deze gevulde flespompoen met geitenkaas zet je ook voor een vegetarische gast wat lekkers op tafel binnen no time!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 flespompoen

50 gram Smaakt parelcouscous

2 middelgrote champignons

Ghee om mee te bakken

2/3 plakjes geitenkaas

een handje ongebrande hazelnoten

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Halveer de flespompoen en smeer deze in met Ghee. Zelf gebruik ik graag de producten van Ghee Easy, heb je dit niet in huis gebruik dan bijvoorbeeld olijfolie.
  3. Doe de flespompoen in een ovenschaal (platte kant naar beneden) en zet deze 40 minuten in de oven op 190 graden.
  4. Kook vervolgens de parelcouscous in een pannetje met 300 ml water. Check zelf wanneer de parelcouscous gaar is, bij mij was dit binnen 10 minuutjes al het geval. Giet de parelcouscous vervolgens af.
  5. Pak de 2 champignons en snijdt ze in allebei in vieren. Bak de stukjes champignons in een koekenpan met Ghee of olijfolie.
  6. De oven is klaar, haal de ovenschaal eruit en begin met het vullen van de flespompoen.
  7. Vul eerst met een laagje couscous, dan de champignons en verbrokkel de geitenkaas erover.
  8. Doe de ovenschaal met de gevulde flespompoen nog 10 minuutjes in de oven op 190 graden.
  9. Garneer af met de hazelnoten. De heerlijk gevulde flespompoen kan geserveerd worden!

Klik hier voor mijn recept voor parelcouscous met gevulde portobello.

Spread the love

One Reply to “Gevulde flespompoen met geitenkaas”

Comments are closed for this post.