Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bietencarpaccio met Plant’d greek white

Bietencarpaccio met plantaardige Plant’d greek white

Ben jij nog op zoek naar een lekker plantaardig voorgerechtje voor de feestdagen, maak dan eens bietencarpaccio. Dit is een lekker licht en healthy voorgerecht wat je ook last minute nog kunt maken! Voor deze veganistische starter heb je niet veel ingrediënten nodig en het is nog super voordelig ook!

Dodoni plant’d greek white

Nieuw van Dodoni is Plant’d greek white. Plant’d greek white is een plantaardig alternatief op feta kaas. Dodoni plant’d greek white zit hetzelfde verpakt als normale feta. Het is een blok vegan kaas die je in blokjes kunt snijden of verkruimelen. Met het nieuwe product van Dodoni kan je de lekkerste, pasta’s, salades en voorgerechtjes bereiden. Ik heb er een lekkere bietencarpaccio mee gemaakt en dit recept deel ik hieronder met je. Dit gerecht zet je binnen 15 minuten op tafel en is voor iedereen toegankelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

30 gram Dodoni Plant’d greek white

4 rode bieten

16 amandelen

een scheutje olijf- of truffelolie

een handje rucola

Bereidingswijze

  1. Snijd per persoon 2 rode bieten in dunne plakjes en verdeel deze over twee dinerborden.
  2. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal deze tot kleine stukjes. Verdeel de kleine stukjes amandelen over de twee dinerborden.
  3. Voeg een scheutje olijf- of truffelolie toe aan de bietencarpaccio en verdeel de rucola over de borden.
  4. Als laatste top je de carpaccio af met de Dodoni Plant’d greek white. Deze kan je afbrokkelen van het blok of je kan ze in blokjes snijden.
  5. Geniet van de bieten carpaccio!

Bekijk nu ook al mijn andere recepten op de website van Rotterdamfood.

Bietencarpaccio met Plant’d greek white
Spread the love