Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Choco havermoutjes uit de oven

Begin je dag met dit lekkere ontbijtje!

Een lekker warm havermoutje is nu meer dan welkom. Zelf ben ik geen lieverhebber van havermoutpap, maar baked oats uit de oven gaan er altijd wel in. Daarom heb ik een lekker havermout receptje wat je makkelijk kunt bereiden in de oven. Lekker warm en comfy uiteraard versierd met zalige toppings. Choco havermoutjes uit de oven: maak ze nu met onderstaand recept!

Ingrediënten voor 2 porties

80 gram havermout Nomly Dark ’n Dreamy

150 m.l. sojadrink van bijvoorbeeld Rude Health

een handje hazelnoten

2 takjes rode bessen

een theelepel bakpoeder

1 t.l. olijfolie

Toppings

2 takjes rode bessen

20 gram pure chocolade (of deze chocoladedruppels)

twee chocolaatjes/sneeuwpopjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet met een kwastje twee kleine tapasschaaltjes in met olijfolie.
  3. Verdeel de rode bessen van twee takjes over de bodem van de schaaltjes.
  4. Weeg 80 gram Nomly havermout af en doe dit in een kleine beslagkom of bijvoorbeeld een soepkom.
  5. Bak een maatbeker en doe hier 150 m.l. Rude Health sojadrink in.
  6. Voeg dit samen met het bakpoeder bij de havermout en meng dit tot een glad geheel.
  7. Giet het beslag over de rode bessen en verdeel de inhoud van de maatbeker over de twee bakjes.
  8. Hak de hazelnoten eventueel in kleine stukjes.
  9. Verdeel vervolgens de hazelnoten over het havermout mengsel en bak de baked oats 30 minuten af op 180 graden.
  10. Laat de bakjes even afkoelen en smelt de pure chocolade au bain marie in een pannetje.
  11. Dwizzle de gesmolten chocolade over de baked oats en decoreer af met het chocolaatje en een takje rode bessen.
  12. Geniet van je ontbijtje!

Meer recepten op de website.

Choco havermoutjes uit de oven

Spread the love

One Reply to “Choco havermoutjes uit de oven”

Comments are closed for this post.