Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Kerst dessert met crunchy peren

Bij het kerstdiner hoort een kerstdessert!

Je kerstdiner is niet compleet zonder een lekkere afsluiter in de vorm van een lekker zoet dessert. Dat dessert kan je ook heel makkelijk plantaardig serveren. Denk aan alle zuivel vervangers en ga er lekker op los, dan heb je zo een heerlijk vegan toetje in elkaar gezet. Deze week zijn de Abbot Kinney’s kokos verpakkingen in de bonus. Je shopt de producten nu voor de helft van de prijs bij jouw supermarkt om de hoek. Hoe ideaal, zo kan je er alvast mee experimenteren voordat de kerstdagen aanbreken.

Zelf heb ik ook een nieuw recept ontwikkeld voor de feestdagen: een lekker kerst dessert met crunchy peren uit de oven! Makkelijk en snel te bereiden binnen nog geen half uur. Aftoppen en serveren maar! Check het recept snel hieronder..

Ingrediënten voor 2 personen

2 peren (ik gebruikte Doyenné du Comice – eetrijp)

300 m.l. Abbot Kinney’s coco

2 e.l. syrup, je kan ook ahornsyrup gebruiken

Toppings:

2 t.l. koek en speculaas kruiden

een handje granola

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de peren zorgvuldig en snijd deze door de lengte. Ontpit en leg deze op de bolle kant op een met bakpapier bedekt ovenrooster.
  3. Smeer de halve peren aan de bovenkant in met de syrup en laat deze 25 minuten in de oven bakken op 180 graden.
  4. Zodra de peren uit de oven komen laat je deze circa 30 minuten afkoelen.
  5. Pak twee kommen en smeer de Abbot Kinney’s uit over de bodem.
  6. Verdeel twee halve peren over iedere kom en strooi de granola hierover heen.
  7. Top af met speculaaskruiden en geniet van de kerstdagen!

Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.

Kerst dessert met crunchy peren

Spread the love

One Reply to “Kerst dessert met crunchy peren”

Comments are closed for this post.