Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Kerstkrans salade met geitenkaas

Helemaal in de kerstsferen met deze kerstkrans salade!

Een lekker gerechtje dat geschikt is voor iedere vegetariër is toch wel de salade geitenkaas. Lekker fris met als smaakmaker de geitenkaas. Ik heb er nog wat extra’s bij gedaan namelijk: crunchy walnoten en truffelolie. Met een beetje truffelolie en de crunchy bite van de walnoot breng je deze vega salade extra op smaak. Ideaal om snel en makkelijk te serveren tijdens de feestdagen.

Voor dit gerecht heb je niet veel ingrediënten nodig. De meeste producten zul je gewoon vinden in je voorraadkast. En zo niet dan zijn de supermarkten in Rotterdam en andere grote steden gewoon geopend tijdens de kerstdagen. De tuffelolie die ik heb gebruikt voor dit recept heb ik gekregen. Het merk Bio Planète verkoopt de olie online en bij diverse biologische winkels. Uiteraard kan je ook gaan voor de olijfolie variant.

Ingrediënten voor twee personen

85 gram rucola

een handje walnoten

2 grote tomaten

een kwart komkommer

50 gram geitenkaas (50+ gerijpt)

2 t.l. truffelolie van Bio Planète

Bereidingswijze

  1. Pak twee grote dinerborden en verdeel de rucola tegen de rand van de borden zodat er een kerstkrans vormt.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakjes en verdeel dit over de twee kerstkransen.
  3. Vervolgens ga je de tomaten doormidden snijden en vervolgens in partjes. Verdeel de tomaten partjes over de kerstkransen na elk stukje komkommer.
  4. Verdeel de walnoten, deze leg je bij ieder partje tomaat.
  5. Verkruimel dan ook de geitenkaas over allebei de kerstkransen.
  6. Als laatste top je de kerstkrans salades af met de lekkere truffelolie. Gebruik voor elke salade een theelepel truffelolie.
  7. Geniet van de lekkere salade!

Ga voor meer kerst gerelateerde blogs naar de website van Rotterdamfood.

Kerstkrans salade met geitenkaas
Spread the love

One Reply to “Kerstkrans salade met geitenkaas”

Comments are closed for this post.