Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Maak nu zelf deze 5 vegan treats

Inmiddels plaats ik alweer ruim een jaar recepten op deze website. Tijd voor een top 5 van mijn vegan treats: maak nu zelf deze 5 vegan treats.

No bake – chocolade pindakaas truffels

Dit is een recept wat ik zelf heel vaak maak. Het is echt een lievelings treat geworden en nog vegan ook als je vegan chocolade gebruikt. Deze chocolade pindakaas truffels hoef je niet te bakken, je laat ze koelen in de koelkast wat maakt dat dit ook in de zomer een lekkernij is. Ik eet er altijd graag eentje zo einde middag voordat ik ga koken om de trek een beetje te stillen. Klik hier voor het recept van de chocolade pindakaas truffels.

No bake – chocolade pindakaas truffels

Plantaardige appel/peren crumble

Een lekker plantaardig receptje voor tussendoor is deze plantaardige appel/peren crumble. Uiteraard is de crumble ook geschikt als ontbijt/brunch of lunch. Voor een lekkere appel/peren crumble heb je toch altijd wel een plekje in je buik? Dit vegan recept is eenvoudig te maken en je bakt het in de oven. Ideaal voor een zondag ochtend of gewoon wanneer je er trek in hebt. De meeste ingrediënten heb je altijd wel in huis. Klik hier voor het receptje van deze appel/peren crumble.

Plantaardige appel/peren crumble

Vegan no bake chocolate cake

In samenwerking met de Vegetariërsbond heb ik de chocolade cake uit de Allerhande geveganized. De chocolate cake is een recept uit de paaseditie van de Allerhande, maar de cake is ook perfect voor ieder ander (feestelijk) moment. Het is een feestje om ‘m te maken en vrolijk te versieren. Ik kan dit recept echt aanraden om eens te maken. De chocolade cake is (zoals het hoort) aardig machtig, maar intens lekker! Klik hier voor de link naar dit ge-wel-dige recept.

Vegan no bake chocolate cake

Gezond vegan bananenbrood met griesmeel

Met de griesmeel die ik heb gekregen van KoRo ben ik aan de slag gegaan met een recept voor bananenbrood. Niet zo maar een recept, nee een heerlijk gezond recept met griesmeel en blauwe bessen. Dit bananenbrood is heerlijk als tussendoortje, ontbijt of als treat na het sporten. Lekker healthy en altijd fijn om bananenbrood in huis te hebben! Klik hier voor dit vegan bananenbrood recept met blauwe bessen en griesmeel.

Gezond bananenbrood met griesmeel

No bake – vegan chocolade flapjacks

Nog zo’n zaa-lige vegan treat zijn deze vegan chocolade flapjacks. Ik maakte deze onlangs en het recept staat iets langer dan een week online. Helemaal tevreden over de fotografie ben ik overigens niet, de foto had wat scherper gemogen. Maar hé, het gaat om het resultaat en dat is werkelijk om te smullen. Voor het maken trek je al snel een middag uit: de laagjes moeten steeds de koelkast in om te koelen. Tussendoor kan je lekker wat anders doen en hmmmm, het resultaat is echt het proeven waard. Klik hier voor dit mega lekkere recept!

No bake – vegan chocolade flapjacks

Instagram

Als je een van deze recepten maakt, dan is het leuk wanneer je hierover deelt in je Instagram stories of als post. Deze zal ik dan zeker ook reposten in mijn IG stories. Volg je me nog niet klik dan hier en follow me!

Spread the love