Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Ontbijt als een parisienne bij Louise Petit Dejeuner

Brunchen op z’n Frans met heerlijke verse croissantjes en zalige huisgemaakte eclairs. Het kan bij Louise Petit Dejeuner het zusje van Louise Petit restaurant. Ontbijt als een parisienne bij Louise Petit Dejeuner.

Brunchen aan de Veerhaven

Buiten de deur ontbijten, ik hou er zo van en wat is het heerlijk dat dit weer volop kan. Vandaag heb ik een bezoekje gebracht aan Louise Petit Dejeuner. Deze ontbijt hotspot stond al een hele tijd op mijn to-do list voor Rotterdamfood. Vandaag is het zo ver en ben ik samen met Laure op pad gegaan. Laure is altijd in voor een wandeling en we gaan vaker op pad om foto’s te maken in Rotterdam. Deze keer bezoeken we Louise Petit Dejeuner aan de Veerhaven.

De menukaart van Louise Petit Dejeuner

Zodra we plaatsnemen op het ruime terras worden er meteen drankjes opgenomen. Ik ga voor een lekkere cappuccino met havermelk, Laure neemt een theetje en we gaan allebei voor het fraiche formidable sapje. De menukaart is vrij uitgebreid dus deze nemen we samen uitgebreid door. Op de menukaart staan Franse klassiekers zoals natuurlijk de croissants, croque monsieur, eclairs, wentelteefjes, baguettes, macarons en egg’s benedict. Alles wat jij nodig hebt om uitgebreid te brunchen als een parisienne.

Ontbijt als een parisienne bij Louise Petit Dejeuner

Het terras van Louise Petit Dejeuner ligt aan de Veerhaven. Met het heerlijke uitzicht op de Maas en de haven met recreatie bootjes waan je je toch meteen in Frankrijk. Nu nog een keuze maken van de menukaart. Ik ben er al vrij snel uit moet ik zeggen.. Zet Oeuf Florentine of egg’s benedict op de menukaart en ik neem het. Met een gepocheerd eitje heb je me meteen om! Nu ik er toch ben neem ik ook de eclair als afsluiter. Geen idee of die portie to much is, maar ik wil het proeven. Laure neemt een truffel omelet en een vers croissantje.

Niet veel later

De vriendelijke serveerster komt al snel al het lekkers uitserveren. De gerechtjes zien er stuk voor stuk zalig uit en het croissantje en zijn kakelvers. Tijd om te proeven, de Oeuf Florentine is geweldig smaakvol en de portie prima. Je kan er zeker nog een macaron of eclair bij bestellen als je gaat voor een uitgebreide brunch. Het croissantje en de omelet van Laure is ook goedgekeurd. We sluiten af met een kopje thee en fijne wandeling langs de Veerhaven en Euromastpark.

Lees hier mijn artikel over de beste avocado toast van Rotterdam.

Brunchen kan van woe tm zondag bij Louise Petit Dejeuner

Spread the love