Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan no bake chocolate cake

Vegan no bake chocolade maken. In samenwerking met LekkerVega en De Nederlandse Vegetariërsbond maak ik de no bake chocolate cake uit de Allerhande pasen vegan. Deze chocolade cake is heel eenvoudig te maken. Maak ‘m snel want, deze is ideaal voor de paasdagen!

Ingrediënten voor de vegan no chocolate cake

140 gram plantaardige boter (bv van Flowerfarm)

300 gram veganz biscuits

390 gram pure hagelslag Bonte Koe of Albert Heijn basic

75 gram blauwe bessen

300 m.l. Alpro whipping

75 gram rode bessen

100 gram dark chocolate (Hands Off My Chocolate)

75 gram frambozen

Benodigdheden vegan no bake chocolate cake

Keukenmachine b.v. Magimix

Quichevorm ingevet met losse bodem (28 cm)

Bereidingswijze

  1. Smelt 100 gram vegan boter in een pan. De koekjes maal je ondertussen fijn in de keukenmachine. Meng dit met de gesmolten boter en verdeel het deeg over de bodem. Druk de laag goed aan en zet de quichevorm 30 minuten in de koelkast.
  2. Breek de reep Hands Off My Chocolate in stukjes en doe dit samen met de boter, de room en 320 pure hagelslag in een hittebestendig bakje. Laat de inhoud van de kom au bain marie smelten: dit doe je door het bakje in een steelpan met water te zetten. Als het tot een geheel gesmolten is dan giet je het over de koekjesbodem. Dek de quichevorm af en laat de choclade cake een nacht in de koelkast staan.
  3. Neem de volgende ochtend de quichevorm uit de koelkast en verdeel het fruit over de randen van de vegan no bake chocolate cake. Bestrooi het midden van de taart met de pure hagelslag en geniet van deze vegan choco cake!

Klik hier voor meer vegan recepten én nieuwtjes op de website.

Spread the love