Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Gezond bananenbrood bakken met griesmeel

Zondag bakdag

Het is weer zondag: bakdag. Ik vind de zondag vaak een ideaal moment om weer lekker aan de slag te gaan in de keuken. Uiteraard om te bakken! Het blijft voor mij zo leuk om verschillende varianten op bananenbrood te bedenken. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met griesmeel van KoRo en blauwe bessen. Gezond bananenbrood bakken met griesmeel: lees verder voor dit gezonde recept.

Ingrediënten

4 oude bananen

135 gram KoRo griesmeel (gebruik kortingscode ‘Marisa5’ voor korting op de website van KoRo)

100 m.l. havermelk

1 tl. kaneel

50 gram zelfrijzend bakmix (AH)

1 tl. lijnzaad

100 gram tarwemeel

8 gram vanille suiker

1 tl. bakpoeder

een handje blauwe bessen

Optionele toppings: granola en 2 extra bananen

Bereidingswijze Gezond bananenbrood bakken met griesmeel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de vier bananen in een beslagkom en vermeng dit met de havermelk
  3. Dan voeg je de griesmeel en het tarwemeel toe en meng. Voeg vervolgens ook de bakmix, vanille suiker, kaneel en lijnzaad toe en meng nogmaals.
  4. Voeg als laatste ook de bakpoeder toe en meng. Schep een handje blauwe bessen door het beslag en giet het beslag in een ingevette cakevorm.
  5. Top af met bijvoorbeeld crunchy granola en banaan.
  6. Bak het griesmeel bananenbrood 70 minuten af in de oven op 180 graden.
  7. Geniet ervan!

Klik hier voor meer bak recepten op de website.

Spread the love