Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Maak nu deze vegan chocolade flapjacks!

Tijd voor een nieuw recept met vegan chocolade van Kazidomi. Maak nu deze vegan chocolade flapjacks! Zo hartje zomer is deze snack ook zalig wanneer je deze koud serveert. En de oven hoeft voor dit recept niet aan: win win..

Kazidomi

Sindskort werk ik samen met Kazidomi, een toffe webshop vol met heerlijke superfoods. Je kan hier terecht voor gezonde, duurzame producten, verzorgings producten en nog veel meer. Met kortingscode ‘Marisa 10’ ontvang je tien euro korting en wordt je bestelling gratis verzonden. Klik hier voor de website van Kazidomi. Op mijn Instagram kanaal kan je ook een filmpje vinden waarin ik de bereiding van de vegan choco flapjacks laat zien in eenvoudige stappen.

No Bake vegan flapjacks

Voor deze samenwerking ben ik aan de slag gegaan met walnoten, dadels, vegan chocolade en pindakaas. Hiermee heb ik de vegan flapjacks gemaakt. Het recept is relatief eenvoudig: het meeste werk zit ‘m in het koelen van de laagjes! De flapjacks zijn relatief gezond vergeleken met andere zoetigheid. Er zitten geen toegevoegde suikers in dit recept en toch kan je schuldloos snoepen.. Waar wacht je nog op!?

Ingredienten:

200 gram walnoten

250 gram medjoul dadels

130 gram plantaardige margarine

100 gram boekweitmeel

50 gram havermout

255 gram vegan Kazidomi chocolade (ik gebruikte deze mix)

175 gram 100% pindakaas

Bereidingswijze:

  1. Doe de walnoten in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg dan ook de medjoul dadels toe en maal opnieuw.
  2. Smelt de plantaardige margarine in een pannetje.
  3. Voeg de margarine, boekweitmeel en 3 eetlepels pindakaas toe aan de mix in de keukenmachine en maal dit tot het een fijn geheel is.
  4. Het mengsel is lekker sticky! Pak een brownie bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk aan met een vork. Laat de bakvorm drie uur afkoelen in de koelkast.
  5. Na drie uur haal je de bakvorm uit de koelkast. Verdeel de overige pindakaas over de eerste laag en zet de bakvorm opnieuw twee uur in de koelkast.
  6. Na twee uur kan je de vegan Kazidomi chocolade au bain marie smelten in een steelpannetje. Verdeel de laag chocoloade over de gehele bakvorm en laat de chocolade weer zo’n twee uur afkoelen tot je een harde chocolade laag hebt.
  7. Het is tijd om de vegan chocolade flapjacks aan te snijden. Haal de flapjack ‘reep’ uit de bakvorm en leg deze op een snijplank. Snijd de ‘flapjack reep’ in 12 vierkante blokjes. De flapjacks kan je twee weken in de koelkast bewaren of je kan ervoor kiezen om ze in te vriezen.
  8. Geniet!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Vegan Chocolade flapjacks

Spread the love

One Reply to “Maak nu deze vegan chocolade flapjacks!”

Comments are closed for this post.