Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Frisse avocado salade met burrata

Tijd voor frisse salades!

De temperaturen lopen op en op zo’n zomeravond heb ik altijd wel trek in een verfrissende salade. Het lekkerst vind ik salades met rucola en kaas, in combinatie met wat crunchy nootjes.

Qua kaas zit ik momenteel in een burrata en feta fase. Voor dit recept ben ik aan de slag gegaan met burrata. Bij diverse supermarkten kan je tegenwoordig ook kleine eenpersoons burrata’s vinden van circa 100 gram. Ideaal en ik heb er meteen een recept mee gemaakt voor een lunch- of maaltijdsalade.

Ingrediënten

100 gram ijsbergsla

35 gram of een handje rucola

8 hele walnoten

100 gram burrata

een halve avocado (gekregen van Fresh.Land)

1.e.l. grove mosterd

een kwart tot een halve grapefruit

chiliflakes

een oude boterham (ik gebruikte koolhydraatarm zuurdesembrood van Jordy’s Bakery)

Bereidingswijze frisse avocado salade met burrata.

  1. Verdeel de ijsbergsla over een diep bord. Strooi daar vervolgens de rucola overheen.
  2. Snijd de avocado door de helft en snijd hiervan 1 helft in partjes. Bewaar de andere helft voor een lekkere avocado toast 😉
  3. Verdeel de avocado partjes over de salade en laat de burrata uitlekken.
  4. Strooi een klein beetje chiliflakes over de salade en verdeel 8 walnoten over het bord.
  5. Plaats de burrata in het midden van het bord op de salade en begin met het maken van de dressing.
  6. Meng een eetlepel grove mosterd met het sap van een kwart grapefruit. Zorg dat het geheel zich goed mengt en besprenkel de dressing over de hele salade met behulp van een theelepel.
  7. Toast het sneetje brood en geniet van je salade en de zon!

Klik hier voor meer vegetarische recepten.

Frisse avocado salade met burrata

Spread the love