Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Asian streetfood bij Bambu Kitchen

Asian streetfood bij Bambu Kitchen

Dit weekend ben ik op uitnodiging van Bambu Kitchen een avondje gaan dineren met Aziatisch streetfood. Dit nieuwe restaurant kan je vinden in hartje Rotterdam vlakbij de Meent. Laat je verrassen door de gerechten met Aziatische invloeden tijdens een diner in dit mooie nieuwe restaurant met een hippe bar!

Prachtig restaurant met hippe cocktailbar

Bij binnenkomst valt meteen het mooie, groene interieur op. Rotterdam heeft er een nieuwe Instagramable hotspot bij met Bambu Kitchen. Centraal in het midden van het pand staat de groene bar met gouden stoelen. De rest van het interieur sluit erg mooi aan op deze goud/groene bar. Bij de bar kan je allerlei drankjes bestellen, zo ook alcoholvrije cocktails zoals deze hieronder gemaakt met Seedlip.

Alcoholvrije cocktail met Seedlip

Shared diner

Na het bestellen van een drankje gaan we over op het bestuderen van de menukaart. Hier staan diverse gerechten op: snacks zoals veggie dumplings, hoofdgerechten zoals jackfruit rendang, spicy aubergine en je kunt alles combineren met sides zoals naanbrood, rijst of emping crackers.

Je kunt het diner invullen zoals je zelf wil: bestel met een groep voor een hele tafel een soort van rijsttafel en deel de gerechtjes. Of neem ieder een voor-, hoofd- en nagerecht. Een avondje drankjes doen met streetfood snacks kan natuurlijk ook!

Wij gaan voor een shared diner waarbij we een paar ronden doen met een aantal gerechtjes om te delen. Gewoon omdat dit gezellig is én omdat je zo van alles wat kunt proeven.

Vegetarische springrolls met sweet chili saus

Asian streetfood bij Bambu Kitchen

Tijdens dit diner hebben we gekozen voor snacks, ieder een hoofdgerecht en een nagerecht. We beginnen met de vegetarische springrolls met chili saus, deze zijn erg lekker! Het chili sausje is licht pittig en heerlijk om de springrolls in te dippen.

Andere gerechtjes die we delen zijn de veggie gyoza en de papadum spicy eggplant, ook echte aanraders. De spicy eggplant is wel echt pittig en hier moet je van houden! Daarnaast hebben we allebei nog een bao tempé gegeten. Deze is wat lastig te delen en te eten, maar wel ontzettend lekker met de gemarineerde tempé.

Bao tempé

Dit dessert wil je niet missen!

Er is nog plek voor een dessert en mijn oog valt op de death by chocolate. Dit een brownie dessert met chocolade ijs en chocolade mousse. Triple chocolate met een bakkie pleur: een betere afsluiter van dit heerlijke diner had ik mij niet kunnen wensen.

Bambu Kitchen Bar – Westewagenstraat 56, Rotterdam.

Klik hier voor meer reviews op de website.

Death by Chocolate dessert Bambu kitchen

Spread the love