Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Courgette pizzaatjes met tomatensalsa

Aan de slag met de seizoensgroente: courgette! Maak nu lekkere courgette pizzaatjes met tomatensalsa.

In samenwerking met Van Eigen Bodem ga ik vandaag aan de slag met de seizoensgroente courgette. Van Eigen Bodem is dé plek waar je geïnspireerd wordt om aan de slag te gaan met producten van eigen bodem. Niets mooier dan koken met seizoensgebonden producten uit eigen land, daar sta ik volledig achter. De perfecte reden om een recept van hun website te maken en deze met jullie te delen. Het is een eenvoudig recept dat snel en makkelijk te bereiden is en je krijgt er veel veggies mee binnen!

Ingrediënten voor ongeveer 15 courgette pizzaatjes

8 Tasty Tom trostomaten

een takje basilicum

1 teentje knoflook

een halve kleine ui (fijngesnipperd)

twee eetlepels olijfolie

halve theelepel gedroogde oregano

1 courgette

75 gram mozzarella (of jongbelegen kaas)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten doormidden en schep de pitjes en het sap eruit. Dit kan je bewaren voor bijvoorbeeld soep. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm en doe deze in een kom.
  2. Hak het takje basilicum fijn en pers of pof de knoflook. Meng de gehakte basilicum door de tomaten met de knoflook, ui, de olijfolie en de oregano. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
  3. Bekleed je bakplaat met een bakpapiertje en snijd de courgette in schuine plakjes van een halve centimeter. Verdeel de tomatensalsa erover en bestrooi de pizzaatjes vervolgens met de kaas.
  4. Bak de courgette pizzaatjes 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden.

Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.

Courgette pizzaatjes met tomatensalsa
Spread the love