Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Zuurdesemtoast met mandarijnen en Skyr

Zin in een gezonde zoete lunch, maak dan deze zuurdesemtoast met mandarijnen en Skyr!

Tijdens de lunchbreak heb ik soms echt zin in iets zoets dat wel makkelijk en snel te bereiden is. Een lekkere zuurdesem boterham met zuivel en fruit is dan ideaal! Ik maakte dit recept met de nieuwste smaak van Ísey Skyr Mandarin Pie, deze had ik laatst gekregen en ik ben enthousiast over de verfrissende smaak van deze nieuwe smaak Skyr. Skyr bevat van nature een zeer hoog gehalte aan proteïne waardoor het ideaal is wanneer je een lange werkdag hebt of als snack voor/na het sporten. Een lekker en voedzaam product. Ook vind ik Skyr wat dikker qua structuur waardoor die ook goed smeerbaar is op toast of bijvoorbeeld crackers en rijstwafels.

Voor dit recept heb ik koolhydraatarm zuurdesembrood gebruikt van Jordy’s Bakery. Ik haal dit brood bijna wekelijks en doe er dan ook lang mee. Op het einde pimp ik ‘m weer tot leven door de laatste bammetjes te toasten, zo kwam ik tot dit lekkere en voedzame lunchrecept.

Ingrediënten voor 1 portie

een mandarijntje

100 gram Ísey Skyr Mandarin Pie

takje verse munt

2 sneetjes koolhydraatarm zuurdesembrood van Jordy’s Bakery

een handje granola

vijf walnoten

agave siroop

Bereidingwijze

  1. Toast de twee sneetjes zuurdesembrood.
  2. Laat ze kort afkoelen en smeer over elke toast een dikke laag Ísey Skyr Mandarin Pie.
  3. Pel de mandarijn en verdeel deze over de twee toasts.
  4. Verkruimel de walnoten over de toasts en verdeel de muntblaadjes erover.
  5. Top af met wat agave siroop en een handje granola.
  6. E N J O Y!

Klik hier voor meer recepten op de site.

Zuurdesemtoast met mandarijnen en Ísey Skyr Mandarin Pie

Spread the love