Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Tomaten paprika soep

Er gaat niks boven een pan soep in de winter. Met dit recept maak je nu een heerlijke pan tomaten paprika soep!

Iedere week maak ik een grote pan soep voor de hele week. De soep eten we dan als lunch of bij het avondeten met een lekker gerechtje erbij. Ook ideaal voor kliekjesdag natuurlijk, gebruik overgebleven groenten en maak er soep van!

Ingrediënten voor een grote (braad)pan soep

7 grote tomaten

chiliflakes

3 rode paprika’s

een rode ui

4 teentjes knoflook

een prei

3 pastinaken

een scheutje pure gembersap (of een stukje gember)

een blokje groentenbouillon

een liter water

snufje witte peper

paar blaadjes peterselie

een paar blaadjes basilicum

wat bieslook

een scheutje plantaardige kookroom

een theelepel olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd/rasp de knoflook.
  2. Was de overige groenten goed en snijd ze in blokjes.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook.
  4. Voeg vervolgens ook de prei en pastinaak toe en bak deze kort mee.
  5. Voeg dan de paprika en het water toe. Dan voeg je de tomaten toe en een bouillonblokje toe. Doe de verse kruiden, chiliflakes een snufje witte peper erbij en laat de groenten ongeveer een uur (zacht) koken.
  6. Pureer de groenten met behulp van een staafmixer en voeg een scheutje plantaardige kookroom toe.
  7. Geniet van je warme tomaten paprika soep!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Tomaten paprika soep geserveerd met twee sneetjes zuurdesembrood
Spread the love