Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Plantaardige pita’s met shoarma

Met dit eenvoudige recept voor plantaardige pita’s met shoarma zet jij binnen een handomdraai een heerlijke vega(n) maaltijd op tafel!

De zesde editie van de week zonder vlees begint aanstaande maandag 6 maart. Tijdens deze week willen we je inspireren om vega(n) te eten. In samenwerking met PLNT heb ik daarom een heerlijk recept ontwikkeld met hun plantaardige shoarma. Twee pita’s compleet met een licht pittig mayo TABASCO sausje. Kook je mee?

Ingrediënten voor twee gevulde pita’s

een teentje verse knoflook

1 sjalot (ui)

twee volkoren pita broodjes

5 kleine champignons

160 gram PLNT shoarma

50 gram sla

voor de saus:

1 el. TABASCO

4 el. vegan mayonaise

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het sausje: roer de Tabasco door de vegan mayo.
  2. Snijd het sjalotje in stukjes en rasp (of snij) het teentje knoflook. Snijd de champignons door de helft of in vieren.
  3. Verwarm de oven voor op 230 graden. Smeer de pita’s met een beetje water in. Zodra de oven warm genoeg is kan je de volkoren pita’s hierin bakken, circa 7 minuten op 230 graden.
  4. Doe wat ghee of olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje samen met de knoflook. Doe vervolgens de plantaardige shoarma en de champignons erbij. Voeg evt. een snuf witte peper toe en bak de shoarma en champignons tot ze goed doorpakken zijn.
  5. Haal de pita’s uit de oven en snijd ze voor de helft open. Besmeer de pita’s met het licht pittige sausje en vul de pita’s met de sla en de gebakken shoarma/champignons/ui en knoflook.
  6. Serveer met het licht pittige Tabasco mayonaise sausje en geniet!

Klik hier voor meer plantaardige recepten op de website.

Plantaardige pita’s met shoarma. Geserveerd met licht pittig sausje.
Spread the love