Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Volkoren tagliatelle met ricottasaus

Volkoren pasta, ik hou daar zo van. Vlinder pasta wissel ik vaak af met tagliatelle, want die blijft wel favoriet. In dit artikel staat nu het recept voor volkoren tagliatelle met ricottasaus.

Iedere week maak ik wel een bord pasta klaar voor mezelf. Vaak als eenpansgerecht, zo kan je eindeloos variëren en aparte pastasauzen maken. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met ricotta en champignons. Een zalige combinatie als je het mij vraagt. Kook je met me mee?

Ingrediënten voor 1 persoon (grote portie)

10 kastanje champignons

2 teentjes knoflook

optioneel: een kleine rode peper, deze kan je weglaten als je niet graag pittig eet

een halve limoen

een halve ui

12 honing tomaatjes (of gebruik cherry tomaatjes)

70 gram tomaten puree

75 gram volkoren tagliatelle

een paar walnoten

een scheutje plantaardige room (van Blue Band)

3 eetlepels ricotta

snuf oregano

een handje rucola

paar basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, halveer de tomaatjes, snijd de champignons in plakjes en pers/snijd de knoflook fijn.
  2. Bak de ui, knoflook en eventueel peper in de pan met wat ghee. Kook ondertussen de tagliatelle gaar.
  3. Bak de champignons mee in de pan en voeg de plantaardige room, ricotta, tomaten puree en oregano toe. Knijp vervolgens het sap van de limoen eruit en voeg dit toe. Meng alles goed door elkaar, zo ontstaat je pasta saus.
  4. Voeg de tomaatjes toe en giet de tagliatelle af.
  5. Voeg de tagliatelle toe aan de roomsaus en warm je gerecht lekker op.
  6. Schep te pasta op een bord en top af met een paar basilicum blaadjes, stukjes walnoot en rucola.
  7. Geniet van deze lekkere volkoren pasta!

Meer recepten op de website.

Volkoren tagliatelle met ricottasaus
Spread the love