Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Tony’s Fairtrade fudge

De week van 28 oktober tm 5 November staat in het teken van Fairtrade producten. Hiermee wordt er aandacht gevraagd voor eerlijke handel. In samenwerking met Fairtrade Nederland heb ik in het kader van deze week een recept gemaakt voor Tony’s Fairtrade fudge.

Fairtrade producten

Door het gebruik van Fairtrade producten kan je de boeren helpen om eerlijke handel te bedrijven, daarnaast zijn de Fairtrade producten duurzamer en daarmee ook goed voor de planeet. Zelf probeer ik ook zo veel mogelijk Fairtrade producten te gebruiken, zo ging ik laatst boodschappen bij de Plus supermarkt in Blijdorp. Plus verkoopt bijvoorbeeld enkel Fairtrade bananen. Naast bananen heb je ook veel keuze wat betreft eerlijke koffie en cacao. Denk aan Tony’s Chocolonely, hiermee heb ik een te lekker fudge recept ontwikkeld.

Ingrediënten voor circa 15 stuks

280 gram Tony’s Chocolonely donkere melk 42%

397 gram gecondenseerde melk

120 gram Tony’s Chocolonely Lil’ Bits

Toppings:

100 gram chocolade (naar keuze, je kunt ook restjes gebruiken)

Bereidingswijze

  1. Smelt 280 gram chocolade au bain marie.
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng dit door de chocolade tot één geheel.
  3. Giet de helft over een brownie bakvorm (met bakpapier) en verdeel de Tony’s Lil’ Bits hierover.
  4. Giet de overige helft over de laag met Tony’s Lil’ Bits.
  5. Top af met 100 gram chocolade naar keuze.
  6. Laat de fudge 4 uur afkoelen in de koelkast en snijd deze in ongeveer 15 stukjes.

Klik hier voor meer fudge recepten op de site.

Tony’s Fairtrade fudge
Spread the love