Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Turkse eieren met chili olie

Turkish eggs met yoghurt en geroosterde toast, ik ben daar dus he-le-maal verslingerd aan. Een recept hiervoor met wat extra pit kon daardoor niet uitblijven. Maak nu Turkse eieren met chili olie!

In diverse eettentjes bestel ik regelmatig Çılbır, ik vind de combinatie van eieren met yoghurt en toast echt geweldig lekker. Wanneer dit gerecht op de menukaart staat, dan kan ik mezelf niet inhouden om hiervoor te kiezen. Sinds een paar weken maak ik dit ontbijt gerecht ook regelmatig thuis klaar, lekker met wat chili olie en kruiden zoals basilicum, bieslook of dille.

Ingrediënten voor 1 portie – Turkse eieren met chili olie

5 el. Griekse yoghurt

een halve theelepel chili olie (gekregen van Chili Chan’s)

2 eieren

paar blaadjes basilicum

snuf zwarte peper

gedroogde bieslook

2 sneetjes zuurdesembrood

Bereidingswijze

  1. Vul een steelpan met water en twee eitjes. Breng aan de kook en stel dan je timer in op een kleine 7 minuten.
  2. Giet het water af en laat de eitjes schrikken met koud water.
  3. Schep de yoghurt in een kommetje, voeg chili olie, een snuf zwarte peper en gedroogde bieslook toe.
  4. Toast ondertussen kort de sneetjes zuurdesembrood en pel de eitjes.
  5. Voeg de eitjes toe aan de yoghurt en serveer met de sneetjes zuurdesem toast. 
  6. Geniet van dit heerlijke gerechtje!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Spread the love