Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Nieuw in Den Haag: restaurant Moose

In mijn vrije tijd breng ik graag een bezoekje aan Den Haag. Zo heb ik laatst geweldig lekker gegeten bij restaurant Moose in de hofstad. Nieuw in Den Haag: restaurant Moose, lees er meer over!

Groenten in de hoofdrol

Restaurant Moose kun je vinden vlak achter het Lange Voorhout in Den Haag. Vlakbij de tijdelijke Eerste Kamer in Den Haag aan de Kazernestraat is in februari een gloednieuw restaurant geopend op een mooie plek in de historische stad Den Haag. Ik ben onlangs (op uitnodiging) langs gegaan bij restaurant Moose en ik ben razend enthousiast over het nieuwe lente menu. Ik vertel je er meer over in deze review.

Restaurant Moose is een modern Europees restaurant dat seizoensgebonden gerechten serveert gemaakt van lokale producten. Op het menu staan veel vegetarische gerechten met groenten in de hoofdrol. In de keuken van Moose staan de houtgestookte oven en vers bereide producten centraal. Ik maak kennis met Thom Bos (eigenaar) en Giovanni Christofoli (chef-kok) en ze nemen mij mee in het concept van restaurant Moose. Giovanni laat me zien dat het brood dat restaurant Moose serveert als voorafje zelf gemaakt is en dit bakt hij in de houtgestookte steenoven. De gerechten zijn geïnspireerd op lokale producten uit Nederland en ik mag een aantal gerechten van het voorjaarsmenu proeven.

Vers gebakken flatbread met bruine boter en baba ganoush

Shared dining

De menukaart is overzichtelijk en dat vind ik prettig. Bij een grote hoeveelheid aan keuzes krijg ik al snel keuzestress. De gerechten zijn voornamelijke vegetarisch (te maken) en er staan enkele vis en vlees gerechten op het lente menu. Restaurant Moose werkt met een shared dining concept, maar je kunt de gerechtjes ook als voor-, hoofd en nagerecht bestellen. Mijn oog valt vrijwel meteen een fris gerecht van komkommer en witte aardbei. Het is een lekker licht lente gerechtje wat lekker smaakt. De crumbles op het gerecht zijn gemaakt van oud brood.

Komkommer / Kwark / Witte aardbei gerecht

Asperge seizoen

Ook in restaurant Moose kun je niet om dit asperge gerecht heen. Het is natuurlijk volop asperge seizoen en omdat restaurant Moose werkt met streekproducten mag een asperge gerecht niet ontbreken. En wat voor een gerecht…. bij restaurant Moose eet je asperges zoals je ze nog nooit geproefd hebt! Moose serveert asperges met amandelschaafsel, parelgort en amandel-vlierbloesemsaus. Dit gerechtje moet je echt proeven!

Asperges / Parelgort / Amandel-vlierbloesemsaus

Nagerecht om mee af te sluiten

Aan al het goede komt een eind, maar dit diner is niet compleet zonder nagerecht! Daarom bestellen we het kaasplankje en de duindoornbes cake met bruine boter gelato. De bruine boter van restaurant Moose is sowieso iets waarvan je kunt blijven eten, dit is zo lekker. Zo ook in combinatie met de duindoornbes cake. Met kazen zit je bij mij ook altijd goed, het is een gevarieerd kaasplankje met diverse soorten kaas uit verschillende Hollandse provincies. restaurant Moose is echt een aanwinst in de hofstad.

Restaurant Moose – Kazernestraat 62 in Den Haag

Klik hier voor meer restaurant reviews.

Hollands kaasplankje en duindoornbes cake met bruine boter gelato
Spread the love