Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Pulled jackfruit burrito bowl

Een lekkere texmex maaltijd gaat er bij mij altijd wel in. Van taco’s tot nacho’s, zolang er een klodder guacamole op ligt maak je mij helemaal blij met zo’n lekker vega maaltijd. In samenwerking met Xenos heb ik nu een recept ontwikkeld met de producten van Xenos in de hoofdrol. In de schappen kun je daar namelijk naast het prachtige servies ook producten vinden waarmee je de lekkerste wereld maaltijden kunt bereiden. Je kijkt er je ogen uit bij het sambal- en kruidenschap, ze verkopen alles voor je tajine maaltijden en er is een texmex schap. Ik ben aan de slag gegaan met enkele texmex producten zoals: basmati rijst, nacho’s en zwarte bonen. Uiteraard heb ik de pulled jackfruit burrito bowl gemaakt in een van de mooiste schalen die te koop zijn in de winkel. Kook je mee?

Ingrediënten voor 2/3 porties

1 rode ui

twee teentjes knoflook

300 gram maiskorrels

400 gram zwarte bonen

vier middelgrote tomaten

300 gram tomatensaus

300 gram pulled jackfruit

150 gram basmati rijst

10 takjes koriander

een handje geraspte cheddar kaas

een snufje peper

scheutje olijfolie

Xenos producten – wereldkeukens

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de tomaten in kleine stukjes.
  2. Pers de knoflook fijn met behulp van een knoflookpers en pull de jackfruit uit elkaar.
  3. Kook de basmati rijst gaar in circa 15 minuten en giet de rijst af in een vergiet.
  4. Pak er een wokpan bij en fruit de ui met knoflook in een klein beetje olijfolie.
  5. Voeg de pulled jackfruit toe met een snuf peper. Bak dit kort en voeg vervolgens ook de zwarte bonen en de helft van de mais toe.
  6. Bak dit twee minuten mee en voeg de tomatensaus en cheddar kaas toe. Meng alles goed door elkaar en laat de kaas smelten.
  7. Pak twee/drie diepe kommen en verdeel de inhoud van de wokpan over de schaaltjes.
  8. Top als laatste de burrito bowl af met koriander, tomaat en mais.
  9. Serveertip: eet deze pulled jackfruit bowl lekker met een scoop guacamole en serveer er tortilla chips bij. Enjoy!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking met Xenos.

Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.

Pulled jackfruit burritobowl met nacho’s.

Spread the love