Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Blissbalss gemaakt van dadels en amandelen

Dadel bonbons omhuld met chocolade

Blissballs gemaakt van dadels en amandelen: het is een heerlijk alternatief voor gewone bonbons. Je eet ze lekker als tussendoortje, bij de koffie of als einde middag snack net voor het avond eten. Ik heb weer een nieuw recept gemaakt in het kader van Valentijnsdag heb ik hiervoor ook ruby chocolade gebruikt. De dadel bonbons maak je eenvoudig met behulp van je keukenmachine en de koelkast. Het recept bestaat uit een aantal ingrediënten en het bereiden kost je niet veel tijd. Let’s go!

Ingrediënten voor circa 30 blissballs

250 gram ontpitte dadels (of ontpit de dadels zelf even)

een theelepel chiazaden

5 eetlepels 100% pindakaas

250 gram amandelen (gebruik in de webshop van KoRo mijn kortingscode: ‘MARISA5’.)

2 eetlepels havermout

4 eetlepels ahornsyrup

Toppings

150 gram pure chocolade + 150 gram ruby chocolade

Bereidingswijze

  1. Pak de keukenmachine erbij en maal de amandelen fijn.
  2. Voeg vervolgend ook de dadels toe en maal opnieuw.
  3. Doe de overige ingrediënten hierbij: chiazaden, pindakaas, havermout en ahornsyrup en maal opnieuw fijn.
  4. Rol ongeveer 30 balletjes van dit mengsel. Voeg evt. extra syrup of pindakaas toe wanneer de balletjes uit elkaar vallen/niet plakken.
  5. Koel de blissballs enkele uren tot een nacht in de koelkast.
  6. Pak daarna twee bakjes en een steelpan. Smelt in een bakje de pure chocolade au bain marie en in de andere de ruby chocolade.
  7. De helft van de blissballs voorzie je van een ruby chocolade laagje en de andere helft omhul je met pure chocolade. Vervolgens versier je de blissballs met de andere chocolade, trek streepjes met de lepel. Laat de blissballs even afkoelen op het aanrecht of in de koelkast en eet ze zodra de chocolade hard is.
  8. Je kunt de blissbalss ongeveer een week bewaren in de koelkast of je kunt ze invriezen.

Klik hier voor meer recepten op de website.

Blissbalss gemaakt van dadels en amandelen

Spread the love