Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Baked oats met Nairn’s koekjes

Chocolade baked oats met Nairn’s cookies!

Good morning sunshine! Ondanks dat de zon al straalt overdag kan het in de ochtend nog altijd fris zijn. Ideaal om nu een warm ontbijtje voor jezelf te maken. Baked oats zijn dan echt mijn guilty pleasure. Het voelt dan echt als een treat omdat het lijkt op een mugcake, maar dan net iets gezonder. Ik maak ‘m altijd met glutenvrije havermout en het is heerlijk wakker worden in combinatie met een kopje thee of koffie. Let’s bake and create!

Ingredienten voor twee personen/porties

200 m.l. Alpro No M*lk

85 gram (glutenvrije) havermout

2 t.l. cacaopoeder

1 t.l. bakpoeder

vier koekjes: Nairn’s chocolate chip oat biscuit breaks

Bereidingswijze voor baked oats met Nairn’s koekjes

  1. Vet twee (tapas)schaaltjes in met een beetje pl. bakboter. Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een kommetje.
  2. Doe de zuivelvervanger in het kommetje en voeg de havermout toe.
  3. Meng het geheel door elkaar en voeg vervolgens ook bakpoeder en cacaopoeder toe. Meng opnieuw met behulp van een vork.
  4. Verdeel het mengsel over de twee tapasschaaltjes en druk in ieder schaaltje de Nairn’s koekjes zachtjes in het mengsel.
  5. Zet de schaaltjes in de voorverwarmde oven en bak deze 25 minuten op 180 graden.
  6. Geniet van je ontbijtje!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Baked Oats met Nairn’s koekjes.
Spread the love