Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Ontbijt nu met deze pompoen smoothiebowls

Een echt herfst ontbijt met pompoen

Ontbijt nu met deze pompen smoothiebowls. Het is herfst: de hoogste tijd om aan de slag te gaan met pompoen. Wist je dat je allerlei groenten makkelijk kunt verwerken in jouw ontbijtjes? Je geeft er eenvoudig een seizoensgebonden twist aan en je kan hier heerlijk mee variëren. Tijd om aan de slag te gaan met pompoen!

Ingrediënten voor 2 personen

400 gram pompoenblokjes

1 banaan

2 t.l. speculaaskruiden

6 e.l. kwark (mager of plantaardig)

Toppings

Een handje Oot granola

10 pistachenootjes

2 e.l.gedroogde cranberries

speculaaskruiden

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoenblokjes in een steelpannetje met water. Zodra het water aan de kook is laat je de pompoenblokjes koken tot deze zacht worden. Bij mij duurde dit zo’n 12 minuten, maar dit kan je zelf in de gaten houden door in de pompoen te prikken met een vork.
  2. Zodra de pompoen zacht is giet je deze af met behulp van een vergiet. Laat de pompoen vervolgens afkoelen.
  3. Prak de pompoen en banaan in een beslagkom en voeg de speculaaskruiden toe.
  4. Voeg de eetlepels kwark toe en gebruik de staafmixer om het geheel glad te krijgen.
  5. Verdeel de inhoud van de beslagkom over twee kommetjes.
  6. Top vervolgens af met granola, pistachenootjes en gedroogde cranberry’s. Strooi vervolgens ook nog een klein beetje speculaaskruiden over de kommetjes voor wat extra smaak.
  7. Je ontbijtje is ready to eat: ontbijt nu met deze pompoen smoothiebowls!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Ontbijt nu met deze pompoen smoothiebowls. Kommetje gekregen van Xenos.
Spread the love

One Reply to “Ontbijt nu met deze pompoen smoothiebowls”

Comments are closed for this post.