Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak nu plantaardige chocolade koekjes

Bak nu plantaardige chocolade koekjes. Met dit makkelijke recept bak jij de heerlijkste chocolade koekjes en ze zijn nog plantaardig ook!

Koekjes bakken

Koekjes bakken vind ik een van de leukste bezigheden in mijn keuken. Het gaat snel, makkelijk en je kan er vanalles mee qua vormen en decoratie. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een plantaardig recept voor chocolade koekjes. Bak je mee?

Ingrediënten voor circa 30 chocolade koekjes

130 gram plantaardige margarine

450 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram kristalsuiker

4 e.l. vanille aroma

7 e.l. kokosdrink

Toppings

150 gram pure chocolade druppels van KoRo (met kortingscode ‘MARISA5’ ontvang je 5% korting op je bestelling)

ter decoratie kan je gebruik maken van Dr. Oetker chocofantasie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Heb je een staande mixer pak deze er dan bij. Doe in een beslagkom de plantaardige margarine, het zelfrijzend bakmeel,vanille aroma, kokosdrink en de kristalsuiker. Mix dit tot het deeg plakkerig wordt.
  3. Kneed het deeg tot een grote bol en rol dit koekjesdeeg uit met een deegroller.
  4. Steek hier vervolgens circa 30 ronde koekjes uit en leg deze op een bakplaat met daarop een vel bakpapier.
  5. Bak de koekjes 15 minuten af op 180 graden en laat ze nagaren op een bakrekje.
  6. Als de koekjes hard genoeg aanvoelen dan kan je deze een keer omdraaien zodat ook de onderkant van het koekje kan nagaren.
  7. Verwarm de chocoladedruppels au bain marie. Dompel het koekje voor de helft in de gesmolten chocolade en decoreer eventueel af met bijvoorbeeld chocofantasie.
  8. Zodra de chocolade laag hard is kan je de koekjes opeten.
  9. Geniet ervan!

Klik hier voor meer bakrecepten op de website.

Bak nu plantaardige chocolade koekjes

Spread the love