Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Baked oats met speculaaspasta

Heerlijke baked oats met speculaaspasta

Een lekker warm ontbijtje is deze dagen erg welkom. Het is nog steeds winter en wat is het dan lekker om de dag te beginnen met een lekker warm ontbijt. Baked oats maak je makkelijk klaar in de oven en het bereiden kost je amper 5 minuten tijd. Let’s bake!

Ingrediënten voor twee porties

150 m.l. plantaardige drink (ik gebruik hiervoor havermelk)

80 gram havermout

twee eetlepels vegan speculaaspasta (gebruik kortingscode ‘MARISA5’ voor korting bij KoRo)

2 t.l. cacaopoeder

een theelepel bakpoeder

50 gram stukjes pure chocolade

een banaan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee tapasschaaltjes in met een beetje olijfolie.
  2. Pak een bakje en meng hierin de plantaardige drink, havermout, bakpoeder en cacaopoeder.
  3. Meng de helft van de pure chocolade door het mengsel, giet dit in de schaaltjes en bak dit 30 minuten op 180 graden in de oven.
  4. Haal de schaaltjes uit de oven en laat deze even afkoelen.
  5. Snijd de banaan in schijfjes en smeer over elk schaaltje een eetlepel speculaaspasta.
  6. Verdeel de plakjes banaan over de schaaltjes en top af met de overige stukjes pure chocolade.
  7. Geniet van dit warme ontbijtje!

Klik hier voor meer ontbijt recepten op de website.

Baked oats met speculaaspasta

Spread the love