Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Avocado toast met amandelen & feta

Lunchrecept: avocado toast met amandelen & feta

Makkelijk, snel en ook lekker lunchen hoeft niet moeilijk te zijn. Ook tijdens een thuiswerkdag maak jij nu een overheerlijke lunch klaar binnen nog geen tien minuutjes. Een heerlijke toast met de combinatie van avocado, noten en kaas met als extra topping pittige rucola sla. Hou jij ook zo van avocado toast, pak dan je grilplaat/tostiijzer erbij en bereid deze overheerlijke toast!

Ingrediënten voor 2 toasts

2 sneetjes brood: ik gebruik hiervoor twee plakken zuurdesembrood van Bas Bakt

een avocado

1/4 pakje (vegan) feta

een beetje plantaardige margarine

6 hele amandelen

een handje rucola

beetje 4 seizoenen peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado door de helft en prak allebei de helften fijn.
  2. Toast vervolgens de twee plakken zuurdesembrood en draai deze eenmaal om tijdens het toasten.
  3. Leg de toasts op een dinerbrood en besmeer deze met een klein beetje margarine.
  4. Smeer daarna op beiden toasts een laag avocado. Verdeel de geprakte avocado over de toasts.
  5. Verkruimel de feta en verdeel deze ook over de toasts.
  6. Top af met 3 amandelen per toast + rucola en als laatste een beetje zwarte peper.
  7. Geniet van dit lekkere lunchgerecht!

Ga voor meer recepten naar de homepage.

Avocado toast met amandelen & feta

Spread the love