Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegetarische burritobowl met nacho’s

Makkelijk recept voor vegetarische burritobowl met nacho’s

Met dit recept zet jij binnen 20 minuten jouw vegetarische burritobowls op tafel! Ideaal voor na een doordeweekse werkdag of juist tijdens het weekend wanneer je behoefte hebt aan comfortfood en vegetarisch wil eten. Met behulp van dit recept zet jij binnen no time deze heerlijke bowls op tafel. Je kunt de zure room en kaas vervangen door plantaardige varianten om dit gerecht te veganizen. De nacho’s bij deze makkelijke maaltijd maakt van dit diner een feestje!

Ingrediënten voor 2 porties

150 gram Tilda volkoren basmati rijst

1 rode ui

150 gram mais

40 gram geraspte cheddar

550 gram Hak Burrito schotel

2 tomaten

Toppings

een paar takjes koriander

1 jalapeno

nacho’s

een scoop zure room

een scoop guacamole

Bereidingswijze

  1. Pel het velletje van de ui en snipper de ui. Snijd de jalapeno en de tomaten.
  2. Giet de mais af met behulp van een zeef en bewaar deze apart in een kommetje.
  3. Doe de rijst in een pan, vul deze royaal met water en laat de rijst circa 12 minuten koken. Proef met de lepel of de rijst gaar is en giet de rijst af.
  4. Pak een koekenpan en fruit de ui.
  5. Voeg dan de HAK burritobowl en de rijst toe. Meng het geheel goed door elkaar met behulp van een houten lepel.
  6. Vervolgens kan je de geraspte cheddar toevoegen. Zorg dat je de cheddar goed verdeeld over alle rijst en de burritobowl saus.
  7. Je kan nu beginnen met het opbouwen van de bowl.
  8. Begin met het opscheppen van het rijst/burritobowl mengsel, leg hier vervolgens ook de mais en stukjes tomaten bij. Top nu af met jalapeno’s, koriander en de scoop zure room & guacamole.
  9. Serveer de texmex bowl met nacho’s en geniet!

Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.

Vegetarische burritobowl met nacho’s
Spread the love

One Reply to “Vegetarische burritobowl met nacho’s”

Comments are closed for this post.