Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan cocoa pindakaas bliss balls

Energie boost voor het eind van de (mid)dag

Een enorme zoetekauw ben ik niet, ik houd meer van een aantal grote maaltijden per dag. Toch kan een snack op z’n tijd weer een boost geven. Zo neem ik graag eens een lekkere bliss ball bij de koffie of thee. Dat geeft eind van de middag dan vaak weer net dat beetje energie om nog even door te knallen. Lees verder en maak de vegan cocoa pindakaas bliss balls met het recept.

Ingrediënten:

170 gram pitloze dadels

200 gram ongezouten pinda’s

3 e.l. cocoa

2 e.l. algave syrup

2 e.l. pindakaas

2 e.l. Molensteen haverzemelen

Bereidingswijze

  1. Begin met het malen van de ongezouten pinda’s in de Magimix of keukenmachine.
  2. Voeg dan ook de dadels toe en wacht tot deze fijn gemalen zijn.
  3. Doe de overige ingrediënten erbij en maal opnieuw met de keukenmachine.
  4. Vorm ronde balletjes (dit kan een beetje moeizaam gaan door de korrels: voeg evt. extra algave syrup toe zodat het beter gaat plakken).
  5. Zet de vegan cocoa pindakaas bliss balls een nachtje in de koelkast, dan zijn ze de volgende ochtend ready to eat. De bliss balls bewaar ikzelf het liefst ook een paar dagen in de koelkast.

Klik hier voor meer recepten.

Spread the love

4 Replies to “Vegan cocoa pindakaas bliss balls”

Comments are closed for this post.