Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Vegan brownies met chocolade amandelen

Bak nu deze heerlijke vegan brownies met chocolade amandelen!

Vegan bakken, het is echt niet moeilijk. Het gaat me steeds beter af, zeker nu er steeds meer plantaardige producten te koop zijn in de winkel of online. Met de Week zonder vlees in aantocht kon een vegan bakrecept met chocolade niet uitblijven natuurlijk. Daarom heb ik nu vegan brownies met chocolade amandelen gebakken en hier kan jij heel snel van gaan smullen als je ze zelf maakt!

Ingrediënten voor circa 15 stuks

150 gram pure chocolade druppels van KoRo (gebruik kortingscode ‘MARISA5’ voor korting)

50 gram biologische cacao

150 gram witte basterdsuiker

250 gram zelfrijzend bakmeel

200 ml plantaardige drink bijv. Alpro Not Milk

200 gram plantaardig alternatief voor roomboter (bijv. die van Blue Band)

65 gram chocolade amandelen van Hands Off My Chocolate

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt het plantaardige alternatief voor roomboter (of margarine) in een pannetje.
  3. Weeg de basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en biologische cacao af en doe dit in een beslagkom.
  4. Voeg de plantaardige drink en de gesmolten plantaardige roomboter toe en roer dit tot een glad beslag.
  5. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Doe de bakvorm in de oven en laat dit 30 minuten bakken op 180 graden.
  6. Laat de brownies een half uurtje afkoelen en snijd de chocolade amandelen in stukjes of in vieren. Smelt de chocoladedruppels au bain marie.
  7. Verdeel de gesmolten chocolade over de brownies en top af met de stukjes chocolade amandel.
  8. Zodra de chocolade verhard is kan je de brownies in circa 16 stukken snijden.
  9. E N J O Y!

Klik hier voor meer vegan recepten op de website.

Vegan brownies met chocolade amandelen
Spread the love