Spaanse tortilla gemaakt met de BK Black Steel Koekenpan
augustus 6, 2020
Spaanse tortilla gemaakt met de BK Black Steel Koekenpan
In samenwerking met BK mocht ik aan de slag met de Black Steel Koekenpan. De BK Black Steel pannenserie is gemaakt van carbon steel en is daardoor een geweldig stevige pan die wel tegen een stootje kan. Ook heeft de pan een snelle warmtegeleiding waardoor vlees/vis snel dichtschroeien en het bereiden van groenten zo gebeurd is. De pannen zijn daardoor ideaal voor gebruik op de barbecue en je kan er natuurlijk ook mee koken in je eigen (buiten)keuken.
Zelf gebruik ik thuis al jaren niks anders meer dan de pannen van BK doordat ze super lang meegaan, je ze alleen met water hoeft schoon te maken en omdat je weinig olie/boter hoeft toe te voegen vanwege de geweldige anti aanbak laag. Met de nieuwe Black Steel Koekenpan ging ik aan de slag met het maken van een barbecue proof recept: de Spaanse tortilla, een heerlijk zomers gerecht om van te smullen in de tuin tijdens de zomeravonden.
Ingrediënten voor 2/3 personen
300 gram gekookte aardappelen
1 teen knoflook
halve ui
3 eieren
veldsla
6 trostomaatjes p.p.
peper
ghee
benodigdheden:
barbecue + BK Black Steel Koekenpan 20 cm
Bereidingswijze
1. Bereid de barbecue voor zoals je dit normaal gesproken ook doet.
2. Snipper de ui en snijd de gekookte aardappelen in kleine blokjes.
3. Haal de teen knoflook door de knoflookpers en doe dit in de Black Steel Koekenpan met een klontje Ghee. Zet de pan op de barbecue zodra de vlammen weg zijn.
4. Klop 3 eitjes in een bakje door elkaar en doe de gekookte aardappelen in de Black Steel Koekenpan. Doe de trostomaatjes in een ovenschaal met bakpapier en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Zet de ovenschaal met de tomaatjes 15 minuten in de oven op 200 graden.
5. Zodra de aardappeltjes lichtbruin kleuren kun je de gesnipperde ui toevoegen. Verdeel de ui en de aardappelblokjes goed over de hele Black Steel Koekenpan en voeg dan het geklopte ei toe: verdeel het ei over de gehele pan. Voeg een snuf peper toe.
6. Is het ei gestold, draai dan de Spaanse tortilla een keer om zodat ook de onderkant gaar wordt.
7. Begin met het opmaken van de borden: verdeel wat veldsla over de borden en leg de trostomaatjes uit de oven erop.
8. Haal de Spaanse tortilla uit de pan en snijd deze in 2/3 stukken en serveer deze op het bord met de opgemaakte salade.
9. Eet smakelijk!
Ter informatie: Zoals hierboven vernoemd betreft dit een samenwerking met BK ter promotie van de Black Steel pannen.
Ga voor meer recepten naar de homepagina.