Plantaardige nasi kipsaté met bloemkool uit de airfryer
juli 27, 2020
Ik bedacht een plantardige variant op het bekende gerecht nasi kipsaté. Ik maakte voor dit recept nasi kipsaté met gekruide bloemkool uit de airfryer. De normale nasi kipsaté is vaak wat vettig, daarom gebruikte ik de de Albert Heijn bloemkoolrijst als basis voor deze nasi.
Ingrediënten:
90 gram LikeMeat chicken bites
100 gram bloemkoolrijst
100 gram Italiaanse groente mix van de Albert Heijn
200 gram bloemkoolroosjes
Euroma Amerikaase Cajun kruiden
Verstegen gemalen gember kruiden
Verstegen knoflookpoeder
Pittige pindasaus van de Pindakaaswinkel (tijdelijk verkrijgbaar)
Ghee om in te bakken
Bereidingswijze:
- Doe de 200 gram bloemkoolroosjes in een kommetje en voeg 1 theelepel Amerikaanse Cajun kruiden toe. Meng dit en verwarm de (Philips) airfryer voor op 180 graden.
- Kruid nu ook de like meat chicken bites met een theelepel Amerikaanse Cajun kruiden, gemalen gember en knoflookpoeder.
- Als de airfryer op temperatuur is doe je de gekruide bloemkoolroosjes hierin met een beetje ghee, bak de bloemkoolroosjes 10 minuutjes op 180 graden.
- Doe de LikeMeat chicken bites in een koekenpan met een beetje ghee en bak de bites aan beiden kanten circa 7 minuten doorbakken op middelhoog vuur.
- Pak een andere koekenpan voor de bloemkoolrijst. Voeg een beetje ghee toe om in te bakken en bak de bloemkoolrijst en de groentemix door. Voeg na vijf minuten 2 eetlepels pindasaus toe en laat dit op een laag vuurtje staan tot de bloemkool gefrituurd is en de checken bites zijn gebakken.
- Verdeel de bloemkoolnasi over het bord en leg de LikeMeat chicken bites er bovenop. Top het af met een lepel pindasaus en serveer de gefrituurde bloemkool erbij in een apart kommetje.
Enjoy your meal!
Bedankt voor het delen van de nuttige informatie
eten bestellen