Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bananenbrood met muesli en cacaonibs

Bananenbrood, ik raak er maar niet op uitgekeken en wat kun je er heerlijk mee variëren. Deze keer maakte ik een bananenbrood met een muesli/cacaonib laagje. Dit bananenbrood kun je ook heel eenvoudig vegan bereiden. Ik gebruikte voor dit bananenbrood de bananen die ik heb gekregen van Befrank Bananas Het bananenmerk dat zich inzet voor een eerlijke prijs voor bananenboeren.

Ingrediënten

5 bananen (ik gebruikte BeFrank Fairtrade Bananas)

2 eieren (je kan dit weglaten en vervangen door 30 cl water om het vegan te maken)

125 gram tarwemeel (volkoren)

2 e.l. pindakaas

1 e.l. kokosolie

1 theelepel bakpoeder

snuf kaneel

Ter garnering

1 banaan

cacaobibs

muesli 

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de 5 bananen tot een papje.
  3. Voeg de twee eieren, tarwemeel en pindakaas toe en mix het geheel door een glad papje.
  4. Voeg nu ook de bakpoeder en kokosolie toe en mix nog een keer.
  5. Doe een snufje kaneel door het beslag en spatel dan de hazelnoten door het beslag.
  6. Giet het beslag in een ingevette cakevorm (zelf gebruik ik liever een strookje bakpapier voor de bodem).
  7. Druk de banaan ter decoratie in het beslag en zorg dat deze wel nog zichtbaar is.
  8. Garneer met muesli de rest van de bovenkant af en verdeel de cacaonibs daar overheen.
  9. Doe de cakevorm in de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood circa 50 minuten op 180 graden.
  10. Check met een sateprikker of het bananenbrood gaar is.
  11. Als het bananenbrood gaar is haal deze dan uit de oven en laat deze een uurtje afkoelen.
  12. Daarna kan je aanvallen: smullen maar!

Tip: smeer er lekker wat pindakaas overheen!

Spread the love

One Reply to “Bananenbrood met muesli en cacaonibs”

Comments are closed for this post.