Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Salade met couscous en hoemoes

Salade met couscous en hoemoes. Yeah, wat schijnt dat zonnetje weer lekker buiten! Lente kriebels hangen in de lucht en het is weer tijd voor een lekkere salade. In samenwerking met Maza heb ik een recept ontwikkeld waarbij de less salt hoemoes in de picture staat als topping. Als je op zoek bent naar hoemoes die minder zout bevat dan ik je deze van Maza zeker aanraden. We maken een salade met couscous en hoemoes. Kook je mee?

Ingrediënten voor 1 persoon

een scoop Maza less salt hoemoes

40 gram veldsla

een handje spinazie

50 gram parel couscous

een kwart komkommer

een paar kleine tomaatjes

10 stukjes Maza falafel

Bereidingswijze salade met couscous en hoemoes

  1. Verdeel de veldsla en spinazie over een bord of kom en snijd de tomaat en komkommer.
  2. Kook de parel couscous circa 10 minuten. Proef zelf of de couscous goed gaar is en bak ondertussen ook de falafel goudbruin.
  3. Is de couscous gaar, dan giet je deze af. Verdeel de couscous en falafel over de salade.
  4. Voeg dan ook de groenten toe en serveer met een lepel hummus als topping.
  5. Smakelijk eten!

Een salade als deze is natuurlijk heerlijk als lunch, maar ook toegankelijk als avondmaal. Eet ‘m lekker in tuin tijdens je lunchpauze of na je thuiswerkdag! Gezond en plantaardig eten hoeft niet moeilijk te zijn. Wil je nog meer recepten van mij bekijken klik dan hier voor een overzicht.

Spread the love