Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Recept voor vegan carrot cake

Carrot cake blijft een van de lekkerste cakes met groenten erin. Er staat nog geen recept voor deze lekkere cake op de site, dus heb ik er gisteren een gebakken! Het is een vegan carrot cake die je eenvoudig thuis kunt bakken met plantaardige ingrediënten. Ideaal om in het voorjaar van te genieten. Heerlijk ook voor bij de paasbrunch. Bak je mee?

Ingrediënten voor 1 vegan carrot cake:

350 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram plantaardige boter

90 gram coconut blossom sugar

200 m.l. haverdrink

6 geschrapte wortelen

2 citroenen

1 t.l. kaneel

een handje rozijnen

Frosting + topping

2 citroenen

poedersuiker

sprinkles: ik gebruikte sprinkles van Xenos

Bereidingswijze vegan carrot cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de boter in een pannetje.
  2. Snijd de wortelen in hele kleine blokjes.
  3. Pak een beslagkom en doe hier de coconut blossom sugar en boter in. Meng dit en voeg vervolgens ook het zelfrijzendbakmeel, havermelk en het sap van 2 citroenen toe.
  4. Voeg de stukjes wortel, kaneel en rozijnen toe en meng het deeg.
  5. Vet de cakevorm of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag hier en bak de cake 1 uur op 180 graden.
  6. Laat de cake een uur afkoelen en maak dan de frosting. Meng het sap van de citroenen met poedersuiker en verdeel dit over de cake. Top vervolgens af met de sprinkles en zet de cake even in de koelkast totdat de frosting verhard is. Geniet van je vegan carrot cake!

Klik hier voor meer bakrecepten op de website.

Roze konijntjes van Xenos

Spread the love