Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Nachoschotel met bonenmix en mais

Super lekkere nachoschotel met bonenmix en mais. Ideaal om het weekend mee in te luiden met een cheesy cheddar laagje!

Comfortfood

Als we in het weekend niet uit eten gaan, dan ben ik echt toe aan comfortfood: texmex of een lekkere pasta. Natuurlijk kan dit ook prima door de weeks, zeker met de handige bonenmix die je kunt halen in de supermarkt. Bonenmix, nacho’s, mais en kaas heb je vaak standaard wel in huis en je kunt hier snel en makkelijk een heerlijke nachoschotel mee bereiden. In nog geen half uurtje staat dit comfort maaltje bij jou op de keukentafel!

Ingrediënten voor 2 a 3 personen

550 gr. HAK kidneybonen chili (=1 stazak)
150 gr. maiskorrels
twee tomaten
een rode ui
twee teentjes (verse) knoflook
150 gr. tortilla chips
een paar takjes koriander
vier plakjes smeltkaas (cheddar)
een handje geraspte cheddar
8 jalapeno’s
guacamole

Bereidingswijze

  1. Pak een ovenschaal en bedek deze met een goede laag tortilla chips. Pers de knoflook en snijd de ui in grove stukken.
  2. Laat de mais uitlekken en snijd de tomaten in blokjes. Bewaar ze in aparte kommetjes en zet ze even apart.
  3.  Doe een beetje olijfolie in de wokpan en bak de ui en knoflook kort. Voeg vervolgens ook de HAK stazak, mais en tomaat toe.
  4. Voeg een snuf peper toe en een handje cheddar. Roer dit goed door elkaar. Zet het vuur uit en schep deze bonenmix over de tortilla chips.
  5. Voeg nog een klein laagje tortilla chips toe en top af met de vier plakjes cheddar.
  6. Verwarm de nachoschotel in de oven zonder voorverwarmen op 200 graden gedurende 10 minuten.
  7. Top af met de jalapeno’s, koriander en serveer met guacamole.
  8. Geniet van deze heerlijke nachoschotel!

Klik hier voor meer recepten op de Rotterdamfood website.

Nachoschotel met bonenmix en mais
Spread the love