Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Pasta farfalle met geitenkaas en spinazie

Pasta farfalle met geitenkaas en spinazie. En… nog super makkelijk te maken ook. Het recept kan je onder dit artikel vinden. Eet smakelijk!

Pasta in alle soorten

Pasta….. je kunt het vinden in allerlei soorten en maten. In de supermarkt kijk je je ogen uit met alle soorten en maten. Mijn favoriet na spaghetti is: afwisseling! Daarom ben ik aan de slag gegaan met pasta farfalle: een authentiek Italiaans vlindervormige pastasoort. En zeg je pasta, dan zeg ik kaas: dit mag bij mij nooit ontbreken. Laten we aan de slag gaan in de keuken!

Ingrediënten voor 1 grote portie (of 2 kleinere porties)

80 gr. La Molisana farfalle

65 gr. geitenkaas

125 gr. kastanje champignons

150 gr. gewassen spinazie

8 cherrytomaatjes

een halve ui

een snuf witte peper

een halve rode peper (laat dit weg als je niet tegen pittig eten kan)

een teentje knoflook

125 ml. plantaardige kookroom

1 tl. ghee

evt. een theelepel bloem om de saus te verdikken

Toppings

een paar basilicum blaadjes

een handje rucola

geraspte kaas

optioneel: 4 walnoten

Bereidingswijze

  1. Weeg de farfalle af en kook de pasta tot deze beetgaar is. Dit duurt circa 15 minuutjes, maar houd dit zelf in de gaten door af en toe te prikken met een vork.
  2. Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
  3. Hak de rode peper fijn (zonder pitjes). Snijd de champignons in plakjes en snijd of rasp de knoflook.
  4. Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is. Zet vervolgens een grote koekenpan op het vuur met een theelepel ghee. Bak de champignons hierin.
  5. Voeg vervolgens de ui, knoflook en eventueel de rode peper toe. Bak de spinazie kort mee en voeg dan ook de tomaatjes toe.
  6. Schenk de plantaardige kookroom in de pan en voeg een snuf witte peper toe. Roer de saus door en verdik deze eventueel nog met een theelepel bloem. Brokkel de geitenkaas en roer dit samen met de farfalle door de pastasaus.
  7. Top de pasta af met een paar basilicum blaadjes, een handje rucola, geraspte kaas en voeg optioneel een paar walnoten toe als extra crunch.
  8. Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten op de site.

Pasta farfalle met geitenkaas en spinazie
Spread the love