Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Ontbijt taco’s met avocado en roerei

Een van mijn favoriete ontbijtjes van de laatste tijd is een ontbijt met ei en avocado. Taco’s voor ontbijt, dat is echt mega lekker. Misschien had je er zelf niet aan gedacht, maar deze ontbijt taco’s met avocado en roerei zijn echt mega lekker!

Eitje erbij!?

Een lekker eitje op z’n tijd sla ik niet af. Het kan een gerecht zo lekker af maken, met name in combinatie met een creamy avocado spread met een beetje chiliflakes. Om van te watertanden zó lekker vind ik dat.. Aan ontbijt taco’s daarentegen dacht ik nooit zo snel, dus heb ik er een recept mee ontwikkeld. Lekker met een klodder truffelmayonaise en bijbehorende verse kruiden zoals koriander en bieslook. Laten we beginnen met het bereiden van dit heerlijke ontbijt recept voor ontbijt taco’s met avocado en roerei.

Ingrediënten voor 1 portie (je kunt dit ook samen delen)

1 avocado

een snuf witte peper

een mespuntje chiliflakes

een royale lepel truffelmayonaise

6 cherry tomaatjes

een theelepel ghee (om in te bakken)

3 eieren

een stukje bosui

3 kleine tortilla’s (Santa Maria corn & wheat)

paar takjes bieslook en koriander (weglaten als je geen liefhebber bent van koriander)

Bereidingswijze

  1. Prak de avocado fijn en voeg een snuf witte peper en chiliflakes toe.
  2. Smeer de truffelmayonaise op de taco’s en verdeel de avocado spread erover.
  3. Snijd de cherry tomaatjes doormidden. Snijd de bieslook, bosui en koriander fijn.
  4. Voeg de ghee toe aan een grote koekenpan en voeg de eitjes toe.
  5. Roer de eitjes door (zoals roerei) tot ze gebakken zijn.
  6. Voeg het roerei toe aan de taco’s met avocado spread.
  7. Top af met de tomaatjes, bieslook, koriander en bosui.
  8. Geniet ze!

Klik hier voor meer ontbijt recepten op de website.

Ontbijt taco’s met avocado en roerei
Spread the love