Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Energie balletjes met ruby chocolade

Einde middag heb ik altijd even een dip. Zo tegen vier uur, voor etenstijd, heb ik echt even een opkikker nodig. Deze blissballs met ruby chocolade zijn dan echt een aanrader!

Blissballs vol vezelrijke noten en het zoete van dadels. Ze zijn echt lekker als gezonder alternatief voor tussendoor. Ik maak ze iedere maand wel een keertje, een grote voorraad. Je kunt ze invriezen of uitdelen op werk als traktatie. Je maakt ze no bake, het enige wat je wel nodig hebt is een krachtige keukenmachine en ongezouten noten. Vandaag maak ik de energie balletjes met onder andere ongezouten pinda’s, dadels en pindakaas. Heb je andere noten in huis, dan kan je die ook gebruiken in plaats van pinda’s.

Ingrediënten voor circa 24 stuks

250 gram ongezouten pinda’s

3 el. pindakaas

250 gram medjool dadels (ontpit)

1 el. lijnzaad

2 el. agavesiroop

200 gram ruby chocoladedruppels

sprinkles naar keuze

Bereidingswijze

  1. Doe de ongezouten pinda’s in de keukenmachine en maal ze fijn.
  2. Voeg de medjool dadels toe en maal kort. Doe hier vervolgens ook de pindakaas, lijnzaad en agavesiroop bij en maal dit goed door elkaar. Giet het mengsel in een beslagkom.
  3. Rol 24 tot 25 balletjes en zet deze een nachtje in de koelkast.
  4. De volgende dag smelt je de ruby chocoladedruppels au bain marie. Voorzie de energie balletjes van een laagje ruby chocolade en top af met vrolijke sprinkles.
  5. Zodra het chocolade laagje verhard is kun je genieten van je blissballs: enjoy!

Dit recept heb ik gemaakt met producten die ik heb gekregen van KoRo webshop, gebruik kortingscode ‘MARISA5″ voor 5% korting op je hele bestelling!

Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.nl.

Energie balletjes met ruby chocolade
Spread the love