Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Maak nu deze plantaardige moussaka

Plantaardig eten hoeft niet moeilijk te zijn

Als het om plantaardig eten gaat hoeft het vaak niet eens moeilijk te zijn. Zelf kook ik regelmatig plantaardig zonder dat ik erbij nadenk! Voor dit artikel besloot ik een plantaardig moussaka gerecht te maken. Dit doe ik in samenwerking met Food Fellows Tomato Base. Het leuke aan de sauzen van Food Fellows is dat imperfecte groenten een tweede of soms derde leven krijgen. Deze groenten vormen de basis voor de Food Fellows sauzen. Een mooi duurzaam product waarmee je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel kunt toveren. Maak nu deze plantaardige moussaka!

ingrediënten moussaka voor 3/4 personen

550 gram Food Fellows Tomato Base

500 gram aardappel schijfjes

350 gram plantaardig gehakt

1 t.l. kaneel

2 aubergines

1 rode ui

45 gram plantaardige margarine

1 teentje knoflook

300 gram Alpro Mild & Creamy (of andere zuivel)

35 gram maizena

1 t.l. kardemom

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
  2. Smelt de margarine en voeg de maizena toe. Meng dit enkele minuten.
  3. Voeg dan de plantaardige zuivel (Alpro) toe, meng dit en laat dit staan op een laag vuurtje.
  4. Snipper de ui en een teentje knoflook.
  5. Bak het plantaardige gehakt in een pan met een beetje olie/boter en de kaneel en kardemom. Voeg als laatste ook ui en knoflook toe.
  6. Voeg de Food Fellows Tomato Base toe aan het gehakt en laat dit even pruttelen op laag vuur.
  7. Snijd de aubergines in plakjes en gril deze.
  8. Leg dan de aubergines in de ovenschaal, doe hier vervolgens de aardappelschijfjes over en de Food Fellows Tomato Base saus. Als laatste voeg je ook de witte saus toe.
  9. Bak de plantaardige moussaka 50 minuten op 180 graden in de oven.
  10. Geniet van je plantaardige moussaka!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Spread the love

One Reply to “Maak nu deze plantaardige moussaka”

Comments are closed for this post.