Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Plantaardig genieten van dit bananenbrood

Plantaardig & glutenvrij

Zoals ik eerder al schreef hoeft plantaardig eten echt niet moeilijk te zijn. Ook met bakken probeer ik op zoek te gaan naar alternatieven. Eerlijk gezegd begon mijn interesse voor plantaardige alternatieven juist tijdens het bakken! De hoogste tijd dus om weer een nieuw recept met jullie te delen. Dit keer deel ik weer een bananenbrood receptje. Het is zo leuk om hier allerlei varianten op te bedenken en deze keer ging ik aan de slag met een glutenvrij appel bananenbrood. Plantaardig genieten van dit bananenbrood!

Ingrediënten

4 oude bananen (no waste)

1 Pink Lady appel

een scheutje vloeibaar vanille bourbon (ongeveer een theelepel)

170 gram glutenvrije zelfrijzend bakmix AH

1 t.l. kaneel

200 m.l. Alpro mild & creamy

1 t.l. bakpoeder

een handje amandelschaafsel als topping

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en prak de bananen in de beslagkom. Vet de cakevorm een beetje in of gebruik een siliconen cakevorm.
  2. Meng de Alpro door de bananenmix en voeg kaneel + vloeibaar vanille bourbon toe en meng opnieuw.
  3. Vervolgens roer je ook het zelfrijzende bakmix toe en de bakpoeder. Schil + snijd de Pink Lady in blokjes van 1cm bij 1 cm en meng deze door het beslag.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en top af met het amandelschaafsel.
  5. Bak dit appel bananenbrood 65 minuten (af in de oven) op 180 graden.
  6. Plantaardig genieten van dit bananenbrood!

Klik hier voor meer recepten op mijn website.

Spread the love