Rotterdam.food blog

Recepten en Food fotografie

Maak nu deze açai bowl

Laten we februari ook gezond van start gaan!

Veganuary en dry janury zit er weer op. Ik deed daar niet bewust aan, naar mijn mening kan je het beste je leefstijl aanpassen. In plaats van een maand doen aan goede voornemens. Het is een cliche, maar balance is toch echt the key. Zelf let ik bijvoorbeeld op dat ik mijn stappen haal en gezonde voeding binnen krijg. Met ook hier en daar een treat natuurlijk! Het leven moet wel leuk blijven en afzien is echt niet nodig, mits je maar bewust eet. Daarom zeg ik: maar nu deze açai bowl!

Açai bes

De açai bes is een donkerpaarse vrucht die boordevol smaak en vitaminen zit. De bes groeit in Brazilie, Suriname en Peru en groeit aan de açai palm. De bes is benoemd tot superfood! De açai bes zit boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Binnen Rotterdam kende ik deze superfood al wel. In brunchzaakjes staan vaak açai bowls op de kaart en ik bestelde deze al wel eens. Als Koro ambassadeur mocht ik een aantal producten van de webshop bestellen. Ik ging onder andere voor biologisch açai poeder. Hiermee heb ik een lekker ontbijt recept ontwikkeld. Maak nu deze açai bowl:

Ingrediënten voor 1 persoon:

1,5 (grote) banaan

6 aardbeien

een handje blauwe bessen

8 e.l. plantaardige yoghurt

1 e.l. açai poeder ( bij Koro krijg je 5% korting met de code: Marisa5 )

Toppings:

aardbeien

bessen

kokosrasp

cacaonibs of deze soja crispies van Koro (ook 5% korting met de code: Marisa5)

Bereidingswijze
  1. Pak de blender en zet deze op het aanrecht.
  2. Breek de banaan in een aantal stukken en doe deze in de blender. Voeg vervolgens ook de aardbeien, blauwe bessen, yoghurt en plantaardige yoghurt. Zet de blender aan en zorg ervoor dat alles glad pureert.
  3. Giet de blender leeg in een ontbijtbowl. Top de açai bowl af met kokosrasp, fruit en de Koro crispies op cacaonibs.

Neem eens een kijkje in de webshop van Koro. Je kunt er terecht voor superfoods en duurzame bulkverpakkingen. Ik ben nu al fan! Met de code ‘Marisa5’ ontvang je ook nog eens 5% korting op je hele bestelling in de webshop.

Klik hier voor meer recepten.

Spread the love