Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Bak nu zelf muesli broodjes!

Zelf bakken is zó leuk

Bakken, ik hou er zo van. Toch heeft het een hele tijd geduurd voordat ik mij durfde wagen aan het bakken van brood.. Echt brood dan, want bananenbroden kun je al wel vinden op mijn website. In het boek van Charlotte – Charlies Kitchen zag ik een lekker recept voor muesli broodjes. Ik bedacht hier een variant op met het amandelmeel dat ik heb gekregen van webshop Koro. Ook liet ik wat ingrediënten weg en voegde ik kwark toe. Bak nu zelf muesli broodjes!

Nog nooit eerder brood gebakken

Doordat ik nog niet eerder ‘echt’ brood had gebakken was ik nog niet goed bekend met het proces en de verhoudingen. Door een ander recept te gebruiken krijg je feeling voor het hele proces! De volgende keer wil ik er varianten op maken zoals: glutenvrij en geheel vegan. Ik ben blij met het bakken van mijn eerste broodjes! Ideaal zo vers uit de oven zijn de broodjes toch echt het lekkerst. Ga aan de slag met het recept voor deze muesli broodjes en deel je foto op Instagram: dat vind ik leuk ^_^

Ingrediënten

100 gram amandelmeel (met kortingscode Marisa5 ontvang je bij Koro 5% korting)

250 gram volkoren tarwebloem

200 m.l. water

55 gram (plantaardige) kwark

3 gram instant gist

30 gram amandelen (in kleine stukjes gehakt d.m.v. keukenmachine)

10 gram lijnzaad

30 gram gewelde abrikozen (deze snijd je zelf met en mesje in stukjes)

Topping

een handje pompoenpitjes

geklopt ei om mee af te strijken (veganize het recept door dit weg te laten)

Bak nu zelf muesli broodjes
  1. Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
  2. In een beslag kom doe je het amandelmeel, tarwebloem en gist. Roer daarna ook de abrikozen, lijnzaad en amandelen hier doorheen. Voeg dan ook het water en de kwark toe en meng die geheel zachtjes.
  3. Vorm het deeg tot een bal en verdeel deze in 9 balletjes. Dit worden de muesli broodjes!
  4. Leg ze op de bakplaat en dek de broodjes af met een schone, droge theedoek. Laat het deeg 45 minuten rijzen.
  5. Verdeel de pompoenpitjes over de broodjes. Bestrijk evt. de broodjes nog met ei zodat de muesli broodjes met een glanzend laagje de oven uit komen. Ben je vegan, geen probleem: laat dit weg.
  6. Bak de broodjes 15-20 minuten in de oven op 220 graden. Houd zelf in de gaten wanneer de broodjes goudbruin kleuren, dit is bij iedere oven weer anders.. ENJOY!

Klik hier voor meer recepten op mijn website.

Serveertip: vegan perziken jam

Spread the love