Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Knäckebröd met geitenkaas en vijgen

Wat zullen we vandaag lunchen? Nu we vaker thuiswerken kan dit wel eens lastig zijn. Het moet snel, maar ook lekker zijn. Met het recept voor knäckebröd met geitenkaas en vijgen maak je nu eenvoudig een heerlijke lunch klaar!

Mijn eigen lunch inspiratie laat eerlijk gezegd vaak ook te wensen over. Vaak eindig ik toch met een broodje, gebakken ei of een kwarkbowl. Vandaag maakte ik er echter een feestje van, want ik heb verse vijgen gekocht (Albert Heijn Lijnbaan) en dat is in combinatie met geitenkaas echt super lekker. Daarbij heb ik nieuwe Sweetlife siroop gekregen van Johannesbrood om eens te proberen. Deze siroop doet me denken aan de smaak van honing wat heerlijk is met de verse vijgen en geitenkaas.

Ingrediënten (voor 1 portie)

3 Leksands knäckebröd

75 gram Chavroux pure geitenkaas

1 verse vijg

2 eetlepels Sweetlife siroop van Johannesbrood (verkrijgbaar bij Jumbo)

8 basilicum blaadjes

Bereidingswijze

  1. Besmeer het knäckebröd met een laag pure geitenkaas.
  2. Snijd de vijg in dunne plakjes en beleg het knäckebröd ermee. Per knäckebröd ongeveer 2 dunne plakjes verse vijg.
  3. Pluk ongeveer 8 verse basilicum blaadjes en top het knäckebröd hiermee af.
  4. Geniet van je heerlijke lunchgerecht!

Klik hier voor meer recepten op de website.

Knäckebröd met geitenkaas en vijgen
Spread the love