Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Kastanjechampignons met gorgonzola

Het is pas echt herfst wanneer je een gerechtje maakt met kastanjechampignons. Op de website kan je nu dit cheesy recept vinden voor kastanjechampignons met gorgonzola. Makkelijk te bereiden en binnen een kwartje klaar met behulp van de oven!

Champignons, ik ben er zó dol op. Je kunt ze kopen in alle soorten en maten, het lekkerst vind ik de kastanjechampignons. Deze champignons zijn wat bruiner qua kleur, smaken nootachtig en kan je gewoon kopen bij de supermarkt. In het het najaar, wanneer de blaadjes van de bomen vallen en alles gekleurd is in mooie herfstkleuren, maak ik er graag iets lekkers mee.

Kastanjechampignons gebruik ik ook graag voor pasta’s, noodle gerechten en ga zo maar door. Vandaag heb ik er een lekker bijgerecht mee gemaakt. Ideaal om te serveren bij een borrelplank, op een salade of gewoon met wat gebakken aardappeltjes als vegetarisch hoofdgerecht.

Ingrediënten voor een bordje vol cheesy kastanjechampignons

8-10 grote kastanjechampignons

45 gram ovengratin geraspte kaas (AH)

25 gram biologische gorgonzola

een handje walnoten (gebruik kortingscode ‘MARISA5’ bij KoRo)

*vervang de kaas eventueel door vegan kaas, zo maak je het gerecht toegankelijk voor een veganistisch dieet.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg 8-10 kastanjechampignons op een bord en haal het steeltje van de champignon. (Bewaar dit voor bijvoorbeeld soep of pasta.)
  3. Vul alle kastanjechampignons met ovengratin geraspte kaas.
  4. Snijd een plak gorgonzola af en brokkel dit oven de gevulde kastanjechampignons.
  5. Bak de champignons 10 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Haal de champignons uit de oven, serveer op een bord en verkruimel de walnoten hierover.
  7. Eet smakelijk!

Op mijn website kan je met name vegetarische gerechten terugvinden Ook bak ik ontzettend graag, dus je kunt hier ook veel bakrecepten vinden. Klik hier voor meer recepten op de website van Rotterdamfood.

Kastanjechampignons met gorgonzola
Spread the love