Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Lunchen en overnachten in Eindhoven

Genieten van het gezellige Eindhoven

Lunchen en overnachten in Eindhoven. Iets wat voorheen heel normaal was, want ik heb lange tijd in Eindhoven gewoond. Door alles wat er in de wereld speelt ben ik veel te lang niet meer in de lichtstad geweest en dus is het tijd voor een paar dagen Eindhoven. Dat de horeca en winkels sluiten om 17.00 uur mag de pret niet drukken! Lees nu mijn terugblik op mijn verblijf in Eindhoven!

Overnachten bij Inntel Hotels Art Eindhoven

We hebben voor dit verblijf twee nachten een hotel geboekt bij Inntel Hotels Art Eindhoven. Klik hier voor de website van dit art hotel in hartje Eindhoven. We hebben hier voor twee overnachtingen een Art Spa hotelkamer geboekt. De kamer is met 40 vierkante meter lekker ruim en op de hotelkamer staat XL spa bad waarin je heerlijk kan bubbelen. Als extraatje kan je vanuit dit XL spa bad kijken naar een extra beeldscherm van te tv. Pure entertainment tijdens het badderen en lekker de tijd om uit te rusten. Een heerlijk kamer waarbij het je aan niks ontbreekt. Op de kamer staat een lege koelkast, deze kan je vullen met lekkere drankjes die je bij de supermarkt aan de overkant kunt kopen.

Art Spa hotelkamer – Inntel Hotels Art Eindhoven

Bij het Inntel Hotels Art Eindhoven zit op de begane grond ook een brasserie waar je kan ontbijten, lunchen en normaliter ook kunt dineren. Op de kamer is roomservice mogelijk en er zijn faciliteit aanwezig om te sporten of een wellness behandeling te boeken. Wij hebben een kamer geboekt inclusief ontbijt geboekt. Het ontbijt bestaat uit een buffet waarbij er allerlei broodjes, yoghurt, ontbijtgranen en eitjes geserveerd worden. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om geen ontbijt te boeken en zelf wat te halen of ga lekker uitgebreid in de stad brunchen of lunchen.

Ontbijtje in het hotel – Inntel Hotels Art Eindhoven

Lunchen bij Gastrobar Luzt

De Markt in Eindhoven is normaliter de plek waar in de winter altijd een sfeervolle schaatsbaan staat. Daar omheen liggen dan de gezellige terrasjes met uitzicht op de gezellige schaatsbaan. Helaas is dit nu vanwege covid geen optie. Eindhoven zou Eindhoven niet zijn zonder een ander tof initiatief. De ondernemers aan de Markt hebben namelijk een doorzichtige iglo neergezet op het plein. Hier kan je overdekt terrasjes doen compleet met heaters en sfeervolle kerstbeleving.

Een van de terrasjes die je hier kunt vinden is Gastrobar Luzt! Hier ben ik twee keer geweest tijdens ons korte verblijf. Dit zegt wel genoeg nietwaar!? De bediening is super vriendelijk en eten bij Gatrobar Luzt gaat voornamelijk om gezellig samen delen. Je kan hier allerlei gerechtjes delen, eventueel met bijpassende cocktails. Wij hebben een keer een shared lunch gedaan en een keer een gewone snelle lunch met een geweldige croque met brie. Ik kan Gastrobar Luzt absoluut aanraden en ben benieuwd wat het diner hier t.z.t. weer te bieden heeft!

Qroque met roombrie – Gastrobar Luzt Markt 19 in Eindhoven

Uitgebreid lunchen bij restaurant Geronimo

Sinds een jaar zit restaurant Geronimo gevestigd aan de Dommelstraat. Dit is normaliter een straat die ’s avonds volop bruist. Helaas is dat deze winter een ander verhaal gezien de avond lockdown. Het was voor ons even zoeken waar we overdag nu lekker uitgebreid kunnen lunchen (of noem het dineren overdag) en toen kwamen we uit bij de website van restaurant Geronimo. Hier zijn we op de bonnefooi naartoe gelopen, dit bleek een gouden zet!

We werden met open armen ontvangen, de eigenaresse neemt uitgebreid de tijd voor een persoonlijk gesprek en de keuze op de menukaart is reuze. Zo kan je kiezen voor een shared brunch/lunch, een drie + gangen lunch of je kan kiezen voor een uitgebreider etentje met voor- hoofd en nagerecht zoals je dit voor het diner normaliter doet. We besluiten om voor een drie gangen verrassingsmenu te gaan. Je kan er eventueel ook nog voor kiezen om meer gangen te doen of om je eigen gerechten met behulp van de kaart samen te stellen. Een geweldige afsluiter van een geweldig verblijf in Eindhoven.

Klik hier voor meer artikelen over travel/city.

Restaurant Geronimo – Dommelstraat 22 in Eindhoven

Spread the love