Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Graffiti aubergine met geitenkaas

Graffiti aubergine met geitenkaas. Gezond en toch lekker lunchen, met aubergines lukt dit zeker. Niet zo maar een aubergine deze keer, want ik ga aan de slag met de grafitti aubergine!

Kunstzinnige aubergine

De grafitti aubergine is geen compleet paarse aubergine. Het is een licht paarse aubergine met witte structuren. Het vruchtvlees van deze aubergine is wit en als je de aubergine in de oven bakt krijgt deze een romige smaak. Ik heb er een geitenkaas lunch gerecht mee gemaakt. Dit lunch gerecht maak je heel makkelijk binnen een half uurtje klaar met een paar simpele ingrediënten. Kook je mee?

Ingrediënten

1 (grafitti) aubergine te koop bij o.a. Dirk

75 gram geitenkaas

rucola

2 e.l. walnoten

olijfolie

2 t.l. cajunkruiden

1 e.l. honing

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en verkruimel de walnoten.
  2. Snijd de grafitti aubergine door de lengte doormidden. Leg deze op de bolle kant in een ovenschaal. Snijd vervolgens de bovenkant van de aubergine zowel horizontaal als verticaal 1 cm in en wrijf de cajunkruiden erin.
  3. Besprenkel de grafitti aubergine vervolgens met olijfolie en bak deze 25 minuten in de ovenschaal in de oven.
  4. Na 25 minuten haal je de ovenschaal uit de oven. Verkruimel de geitenkaas over de aubergine en doe de ovenschaal nog 10 minuten in de oven.
  5. Na 10 minuten haal je de ovenschaal uit de oven. Plaats de aubergine helften vervolgens op het bord en verdeel de verkruimelde walnoten hierover.
  6. Verdeel dan een klein handje rucola over de aubergine helften en drup de honing erover met behulp van een theelepel.
  7. Het gerecht is ready to eat: lekker als lunch of diner met bijvoorbeeld een bijgerecht!

Klik hier voor meer recepten op de Rotterdamfood website.

Graffiti aubergine met geitenkaas

Spread the love