Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Verrassend lekker dineren bij Statencafé

Verrassend lekker dineren bij Statencafé. Wil je geweldig lekker dineren in Blijdorp bezoek dan het Statencafé eens!

Hotspots verkennen in Blijdorp

Achter het centraal station van Rotterdam kom je al snel in de wijk Blijdorp. Een hippe wijk waar ikzelf op het gebied van hotspots nog vanalles te ontdekken heb! Vorige week hebben we tijdens een fietstocht een tussenstop gemaakt bij het Statencafé. Dit ruime terras kan je vinden tegenover Sajoer en ligt aan de Statenweg in Rotterdam. Metrostation Blijdorp ligt ook op loopafstand.

Terrasje pakken

Op de dag van ons bezoek schijnt het zonnetje heerlijk. Het is een heerlijke zomerse dag en er is einde middag nog genoeg plek op het terras. Het terras ligt in een rustige straat met uitzicht op een beekje. Natuurlijk kan je bij het Statencafé ook binnen dineren op een dag dat het weer minder mooi is.

De menukaart

Klik hier voor de menukaart van het Statencafé. De menukaart begint met ontbijt gerechten waarvan ik ga watertanden, je begrijpt dat ik hiervoor nog een vervolg ga inplannen 😉 . Die egg’s benedict wil ik zeker nog eens gaan proeven! Verder valt op dat er rekening is gehouden met kindermenu’s en er staan ook vegetarische en vegan gerechten op de menukaart. Verder heb je over het algemeen ook veel keuze bij het Statencafé: je kan er borrelen, uitgebreid dineren, ontbijten en lunchen.

Tweegangen vegetarisch dineren

Het ziet er allemaal zo lekker uit om ons heen dus we besluiten om voor een tweegangen diner te gaan. De eerste gang komt al vrij vlot nadat we onze bestelling hebben geplaatst. Mijn vegetarisch voorgerecht wordt werkelijk prachtig geserveerd! Ik heb gekozen voor de burrata salade met tomatenschuim en groene kruidendressing. Het ziet er eigenlijk te mooi uit om op te eten. Toch moet er ook geproefd worden en het smaakt zoals het eruit ziet: verrukkelijk! Qua volume is dit voorgerecht ook wel een stevig voorgerecht. Ik zou het eerder aanraden als lunch of in een shared diner vorm met een paar andere kleine gerechtjes.

Burrata – tomatenschuim – groene kruidendressing.

Na het voorgerecht nemen we even de tijd om het eten te laten zakken. Het hoofdgerecht willen we natuurlijk ook nog gaan proeven. Mijn hoofdgerecht is de vegetarische bloemkoolschnitzel met vadouvan en kaascrème. Dit gerecht kan je overigens ook vegan bestellen. Ik val in herhaling, maar ook dit gerecht smaakt voortreffelijk en de kaascrème erbij maakt het lekker romig en vol van smaak. Statencafé heeft onze verwachtingen overtroffen met originele gerechten, mooi opgemaakte borden en perfectie op het gebied van smaakcombinaties.

Klik hier voor meer restaurant reviews op de website van Rotterdamfood.

Verrassend lekker dineren bij Statencafé.
Spread the love