Rotterdam.food blog

recepten, foodfotografie & restaurant reviews

Gevulde paprika’s uit de oven

Lekker, snel en voedzaam is dit heerlijke oranje recept voor gevulde paprika’s uit de oven. Je maakt dit gerechtje klaar in nog geen half uurtje!

Op een doordeweekse dag een voedzame, lekkere én snelle maaltijd op tafel kan soms best een uitdaging zijn. Daarom heb ik nu een recept voor je bedacht met groenten in de hoofdrol, die ook nog eens heel lekker en easy to make zijn!

Ingrediënten voor 6 halve gevulde paprika’s

3 oranje paprika’s

een rode ui

twee teentjes knoflook

100 gram geraspte kaas

150 gram cherrytomaatjes

1 zak Hak Uit de Oven (gevulde paprika)

een beetje ghee of olijfolie

snuf witte peper

een beetje oregano

Bereidingswijze

1. Was de paprika’s schoon, halveer deze en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s op de bolle kant in een ovenschaal. Was ook de tomaatjes even af.

2. Rasp de knoflook en snipper de rode ui. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes of halveer deze.

3. Doe een beetje ghee/olijfolie in de pan en voeg de knoflook en rode ui toe. Bak dit kort mee en voeg dan ook de Hak uit de Oven toe met de cherrytomaatjes. Voeg een beetje witte peper en oregano toe en roer alles goed door elkaar.

4. Vul de halve paprika’s met dit mengsel en top ze af met geraspte kaas. Bak de gevulde paprika’s 25 minuten op 200 graden in een onverwarmde oven en geniet ervan!

Klik hier voor meer vegetarische gerechten op mijn website.

Gevulde paprika’s uit de oven

Spread the love